Ceny domů v Rakousku se zblázňují: to je důvod

V Rakousku se již asi měsíc odehrává opravdu nebývalý fenomén. Ceny nemovitostí nadále rostou nepřiměřeně a celá ekonomika vykazuje známky oživení.
V posledním čtvrtletí roku 2018 se cenový index zejména pro rezidenční nemovitosti dotkl o 8 procentních bodů více než v předchozím roce.
Na národní úrovni však v reálném vyjádření již ve třetím čtvrtletí roku 2018 došlo ke zvýšení o 2,88%.

Podívejme se však podrobně, kde a jak ceny od loňského roku vzrostly.

Ve Vídni, nádherném hlavním městě, známém „vzkvétající, ale především ekonomikou vysoké úrovně - ceny vzrostly o 6,54% (v reálném vyjádření hovoříme o 4%). V posledním čtvrtletí se index cen rezidenčních nemovitostí v tomto městě zvýšil o 3%.

Ve zbytku národa naopak index cen nemovitostí exponenciálně vzrostl o 9,7% a ve třetím čtvrtletí, domovech měst sousedících s hlavním městem nebo metropolitním městem, došlo k nárůstu o 2,6%.

Analyzujme nyní změny, které ovlivnily, co se týče ceny, různé typy domů.

Co se týče nového bydlení, cena, slyšet slyšet, podle Statistic Austria mírně poklesla o -2 procentní body
U stávajících domů byl průměrný růst cen ve druhé polovině roku 2018 o 5% a dále vzrostl o 2,16%.

Naproti tomu u bytů průměrná cena dosáhla 8%, vždy ve srovnání s hodnoceným obdobím.

Místo toho se i přes silnou poptávku nabídka zhroutí. V prvních třech čtvrtletích loňského roku dosáhl celkový počet bytů, které byly v této zemi schváleny, pouze 54 444 kusů, po mnohem vyšších úrovních bylo dosaženo v předchozích letech. Celkový objem investovaného kapitálu činil 111 miliard eur, jak to zaznamenala Evropská centrální banka.

Obecně vzato, rakouská ekonomika vzrostla v roce 2018 o 2,6%, s pozoruhodnou přestávkou od roku 2017. Prostřednictvím analýzy provedené Oesterreichische Nationalbank by se ekonomika měla zvýšit o 3%. Také si uvědomujeme, že část výhody, která vedla k tomuto rozšíření, je absence omezení pro cizince, kteří se rozhodnou koupit nemovitost v Rakousku.

Připomínáme však, že daň z příjmů z pronájmu je stále velmi vysoká a pokud jde o nerezidenty, základ daně z každého jednotlivce se zvyšuje o 8 000 eur.
Dokončení nákupu a registrace nemovitosti trvá přibližně 32 dní. Poměrně vyrovnaný čas ve srovnání s obecným průměrem v evropských zemích.

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB