Globální trh s nemovitostmi: to se děje ve světě

První část roku můžeme říci, že je téměř u konce. Pět měsíců, bezpochyby nejtěžší na trhu s nemovitostmi, prošlo rychle. Ale jaké byly ekonomicko-finanční důsledky pro globální cihly? Ačkoli je naše planeta charakterizována přítomností různých států, kultur a společností, je možné vysledovat obecný profil toho, co bylo a bude pravděpodobně osudem obchodu, nikoli komerčním, ale vlastněným.

Pokaždé, když je otevřen nový rok, je mnoho vyhlídek a obav. Nyní je však možné nastínit aktuální situaci přesněji.
Podle zjištění hlavních ekonomů bude prognóza rezidenčního prodeje "domácí" nudná. S tímto pojmem odkazujeme na stacionární charakter prodeje, který proto nebude podléhat zvýšení ani recesi. Budou zhruba dodržovat stejné standardy.

Naopak ceny se zvýší as nimi i úrokové sazby hypoték, které samozřejmě značně omezí potenciální kupce, což je odrazováno myšlenkou, že budou muset nést důležité náklady.

Situace se nezmění pro ty, kteří hledají nemovitosti na určité úrovni. Takzvaný „luxusní trh“ se nezmění, naopak. Mnozí z nich jsou noví investoři, kterým se podařilo znovu vstoupit a rozšířit tuto kapelu, čímž se otevírá mezera, která nastiňuje minimální a maximální limity luxory.

A pro zásoby? Je těžké podat přesný celkový obraz, vzhledem k tomu, že tato proměnná je upravena na základě mnoha faktorů, které zaručují dobře definovaný charakter dané země. Můžeme říci, že v obecné rovině se v roce 2020 zvýší i počet zásob, pokud nedojde k radikální změně, která by zásadně změnila trajektorii světového trhu s nemovitostmi.

I když došlo k počátečnímu ochlazení trhu, v prvních měsících roku prognózy vypadají více než pozitivně. Existuje dokonce možnost, že ceny budou i nadále vysoké, avšak bez překročení maximální hranice dosažené v roce 2018.

Rychlost nemovitostí v letošním roce prudce vzroste, když investoři opustí trh (o 40% více!).

Na sociální úrovni se na druhou stranu vztah důvěry mezi výrobci a investory exponenciálně zlepší díky zvláštní pozornosti věnované oběma kategoriím tzv. „Zeleného“ a „inteligentního“ trhu. Pozornost se zaměřila na nové ekologicky udržitelné materiály a lepší technologie, které budou pravděpodobně dominovat scéně trhu 2020.

Co říci, tyto předpovědi se zdají být nic jiného než negativní. Ačkoli prvních několik měsíců roku nebylo pro mnoho států světa výjimečné, bylo možné vytvořit pro tyto země úrodnou půdu, která by zajistila větší příliv nových investorů (například Millennials) a udržení pozornosti těch, kteří žijí. na světovém trhu.

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB