Efekt Brexit nekončí: nejnovější zprávy z londýnského trhu s nemovitostmi

Po měsících a měsících nestability, strachu a dezorientace se doufalo, že se situace v Anglii může změnit. Zdá se však, že účinek Brexitu nemá definitivní konec, vzhledem k tomu, že problémy jsou dodnes více. Kromě velkého vlivu na londýnskou ekonomiku obecně jsme samozřejmě podrobně analyzovali také naše odvětví: realitní sektor.

Dopad je více než hmatatelný na nákupní a prodejní činnosti. Ve srovnání s loňským rokem transakce nadále signalizují momenty krize, přičemž důrazně zdůrazňují stav politické a sociální nejistoty, která do ekonomiky evidentně teče.

Mezi březnem a květnem se počet burz místo toho zvýšil, přesně po osudném 31.březnu, datu, kdy byl stanoven původní termín pro vydání Brexitu.
Zdálo se, že se znovu objevila důvěra, protože „problém“ měl být z mysli investorů odstraněn. Nárůst transakcí v samotném měsíci květnu dosáhl o 10 procentních bodů více než v roce 2018.

V červnu se však po rezignaci Theresy Mayové úrovně opět zhroutily. Nový pat, nové problémy, ale podobné výsledky: blokované trhy a nulové investice.

Nový premiér Boris Johnson, který vystřídal 24. května, však okamžitě pracoval na tom, aby dal britské ekonomice nový impuls. Impulz, který by v důsledku toho měl urychlit a zdůraznit také vymáhání nemovitostí. Cílem je předvídat a předvídat jakékoli kritické situace, a to odstraněním obchodních rozporů.

Mezitím zůstává nabídka nových nemovitostí stále více omezena, a to právě proto, že potenciální prodejci jsou kvůli nedostatku účinné stabilní poptávky zdrženi tichým vstupem na trh s nemovitostmi. Stačí říci, že nové kotace PCL a POL byly odrazeny do bodu, kdy klesly na minus 21 procentních bodů ve srovnání s posledním čtvrtletím běžného roku.

Počet burz přesahujících 10 milionů liber však vzrostl, což ukazuje, že luxusní trh se opět brání více než dobře. Jak je známo, luxusní segment se ve skutečnosti jen stěží nechá ovlivnit a změnit dynamikou trhu, i když je tak důležitý, protože referenční cíl se zdá být stabilní na ekonomické úrovni a vždy je příznivý zapojit se, vzhledem k přítomnosti obrovských finanční potenciál.

To, co se od britské ekonomiky obecně očekává, není snadné najít. Situace je mnohem spletitější, než se očekávalo, a především se nezdá, že by byly jasně naznačeny hranice samotného jevu, a to jak dočasně, tak odvětvově. Doufáme, že v průběhu času budou vládní politiky stále schopny tyto problémy zmírnit a konečně vrátit Anglii zpět na původní úroveň.

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB