Nový vývoj v Oceánii: protože ceny rostou v Papue-Nové Guineji

Po počátku roku 2019 se v různých zemích světa objevilo mnoho změn. Některé z nich zaznamenaly demografický nárůst, což je samozřejmě doprovázeno následnou a přesvědčivou potřebou vybudovat nové rezidenční nemovitosti, zatímco jiné se více otevřely mezinárodnímu obchodu a tím zlepšily národní ekonomiku.
Jeden národ zejména zaznamenal nárůst cen nemovitostí na trhu od začátku nového roku. Mluvíme o Papue-Nové Guineji, státu na jihozápadě Pacifiku, který je charakterizován silnou sociokulturní identitou.

Přestože se v posledních letech jedná o zvláště nedotčený národ, proběhlo mnoho reforem a opatření zaměřených na zlepšení územního plánování země, což přineslo mnoho výhod pro celé obyvatelstvo.
Je zřejmé, že všechno bylo doprovázeno silným růstem cen, zejména na trhu s nemovitostmi. Vláda v posledních měsících uzavřela návrh projektu zaměřeného na vytvoření nových prostor pro výstavbu nových nemovitostí.
Pozitivní výsledky byly zaznamenány již v roce 2015, kdy se národní HDP zvýšil o 70% více než v předchozím roce. Tento trend, který by se podle ekono- mů po několika měsících zlomil, ve skutečnosti trvale pokračoval a dokonce zlepšoval, aby tento stát v současné době byl jedním z nejvíce konkurenceschopných na celém kontinentu.

 Projekt, který konkrétně vstoupil, přinesl Nationu řadu výhod v ekonomickém, ale především sociálním pojetí.
Část kapitálu investovaného do Papua-Nová Guinea pochází právě od budoucích zahraničních obyvatel, kteří s ohledem na toto silné ekonomické hnutí a velkou dynamiku, která tuto zemi charakterizuje, se rozhodli, že se jejich zdroje přiblíží na trhu s nemovitostmi.
Růst národního HDP byl dále posílen růstem míry inflace ve výši 6% a zrychlením stavebních a urbanizačních procesů tento stát získal v mezinárodním měřítku vítězný obraz.
Přestože ceny za standardní bydlení se prudce zvýšily, neznamená to, že v současné době nákup nemovitostí v tomto státě zaručuje užitečnou investici do budoucnosti.

Všechny země jako Papua-Nová Guinea (ve vývoji) jsou pod očima ekonomů a investorů, kteří dávají přednost "riziku" na nových a modernějších místech ve srovnání se staršími ekonomickými mocnostmi a silná tradice, která z nich činí méně flexibilní změny na mezinárodním trhu s nemovitostmi.
Očekává se však, že v polovině prvního čtvrtletí roku 2019 se ceny nemovitostí stabilizují do takové míry, že je pro investory výhodnější koupit nemovitost v této zemi.

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB