Trh s nemovitostmi se uzavírá na cizince: podivný případ Nového Zélandu

Jeden z nejznámějších ostrovních států na světě, Nový Zéland, doslova "země moře" se skládá ze dvou hlavních ostrovů a mnoha dalších menších.
Oddělený od Austrálie u moře Tasmanu, v posledních letech se jednalo o impozantní turistickou vlnu, ovládanou především mladými lidmi, kteří se chtějí naučit nový jazyk, a těmi, kteří se unavili z obvyklého života, rozhodli se změnit a proč ne, ani dýchání čerstvého vzduchu!
 Ačkoli hlavním městem je Wellington, nejlidnatějším městem je Aukland s více než 1,4 miliony obyvatel.
Ta se od 1. listopadu 2010 stala "super městem" a za čtvrté místo za nejlepší kvalitu života a 13. místo jako nejzelenější město na světě, aniž by zapomněla 10. místo jako metropoli více na celém světě.
 Obecně platí, že celý národ přijímá novou tvář.
 Došlo k řadě zásahů městského plánování, aniž bychom zanedbali slavné přístavy, které umožňují budování větší sítě hospodářských, ale i kulturních výměn.
 A to není všechno!
 Chcete-li pochopit, kolik je tato země tak jedinečná, jen si myslete, že mnoho osobností a úspěšných podnikatelů vybralo Nový Zéland, aby investovali do nemovitostí. Ale ve všech těchto případech existuje pro potenciální investory problém, který není opravdu příjemný.
 Novozélandská vláda minulý rok schválila zákon, který pravděpodobně na jaře roku 2019 vstoupí v platnost, aby cizincům zabránil v koupi nemovitosti v tomto moderním ráji. S výjimkou obyvatel, obyvatel Singapuru a sousedních Austrálčanů, s nimiž existují velmi silné vztahy na volném trhu, se trh s nemovitostmi na Novém Zélandu stává pro několik málo.
Ale proč tento manévr a především, jaké výhody je možné z toho vyvodit?
 Je třeba poznamenat, že za posledních deset let se na Novém Zélandu zvýšily ceny domů o 60% a souběžně o kolaps poptávky místních investorů, které byly překonány zahraničními.
Proto je potřeba chránit obyvatele na úkor mezinárodní ekonomiky. Pro potenciální zahraniční odběratele tento zákon ponechá prostor pro jednání o bytech ve velkých bytových domech, ale ukládá úplný zákaz stávajících domů.
Podle novozélandské vlády právě právě tento rostoucí požadavek ze strany zahraničních investorů zvyšoval cenu nemovitostí a stal se tak téměř nepřístupným pro obyvatele.
V současné době vlastní pouze jeden ze čtyř novozélandských vlastníků a v posledních letech se zvýšili obyvatelé, kteří se museli přizpůsobit garáží nebo dokonce autům a ti, kteří se v extremisu stali bezdomovci.
Je zřejmé, že tento manévr určitě nezůstal bez povšimnutí, a to tak, že zahraniční veřejná míra obvinila Nový Zéland z toho, že je xenofobní a jako by to nestačilo, požádal Mezinárodní měnový fond o změnu reformy, která podle prognóz ekonomických podmínek by mohly výrazně zpomalit celkový růst země.
Prostě musíme počkat na další zprávy z tohoto příběhu, které se zdají být pro světový trh s nemovitostmi nicméně pozitivní.

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB