Budoucnost nemovitostí podle Google? Dřevěné mrakodrapy!

Znamená pro vás pojem Quayside něco? V tomto slově však podle společnosti Google konverguje budoucnost světa nemovitostí. Ve skutečnosti toto slovo odkazuje na opravdové chytré město, které se objevuje na kanadském nábřeží. Experiment, který nese podpis městské modernizační společnosti Sidewalk Labs, řízené kým? Právě z Google Abecedy, která činí udržitelnost hnací silou svých projektů. A je to opravdu udržitelnost v kombinaci s technologií, o které budeme mluvit dnes. Klíčovým prvkem tohoto ambiciózního projektu je právě použití jednoho z nejekonomičtějších, nejstarších a „zelených“ materiálů všech dob: dřeva.

 V Kanadě, kde je snadné najít, je dřevo hojně přítomno, ale nikdy předtím nebylo použito pro stavbu mrakodrapu. To je základní myšlenka na místě v jednom z národů nejvíce orientovaných na ochranu životního prostředí.
Místní materiál, který roste na důležitosti a zaručuje kanadskému sektoru nemovitostí zelenou stopu.

Okolí zajímající se o tento ekologicky udržitelný rozvoj bude zabírat přibližně tři miliony metrů čtverečních prostor určených pro obytné oblasti s vícepodlažními a tolika veřejnými prostory.
Novinkou je nejen použití dřeva, ale v procentech: 100%.

V minulosti již Kanada čelila podobné výzvě s ohromujícími výsledky. Připomínáme, že v roce 2014 byla tato země kolébkou Střediska pro inovace a design dřeva WIDC ve městě Prince George. Komplexní budova ve struktuře, kterou navrhl Michael Green Architecture, se skládá z osmi pater s omezeným využitím betonu. Nosné sloupy, nosníky a stěny jsou ve skutečnosti vyrobeny z masivního dřeva, které kromě toho, že poskytuje obraz s obzvláště moderní estetickou úrovní, zajišťuje možnost flexibilních změn na základě různých potřeb.

Otvírají se novým technologiím a nápadům a chrání životní prostředí, spojují se a vytvářejí dokonalé spojení v tomto sektoru.
Ale to není vše. Zdůrazňujeme také Brock Commons ve Vancouveru, kde sídlí velmi mladí studenti University of Columbia. V tomto případě jsou čísla mnohem vyšší: 17 pater a projekt nesoucí podpis Acton Ostry Architects. Jedná se o smíšenou konstrukci, která umožňuje spojit konstrukční dřevo se dvěma hlavními betonovými jádry.

Kanada však není jediným národem, který přijal výzvu dřeva s otevřenou náručí.
V severní Evropě nemůžeme vynechat super zelený mrakodrap Mjøstårnet v norském Brumunddalu, který se svými 85 metry a 18 patry řadí na první místo v žebříčku nejvýše položených budov v Evropě.
Opět hovoříme o struktuře úplného dřeva.

Struktura není v Evropě jedinečná, ale je lemována slavnou vídeňskou Hoho Tower, ale se strukturou s nižším dřevěným procentem.

Vypadá to, že trh s nemovitostmi přechází na dřevo!

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB