Korejská nemovitost: Jih stále zaostává

Po letech špatného výkonu korejská nemovitost pokračuje v období extrémní pomalosti. Růst, který se snaží přijít, a který nás vedl k podrobnější analýze korejských nemovitostí, proto se dnes budeme jako argument zabývat tím, jak Jižní Korea stojí po všechny ty roky. Ale především se pokusíme pochopit, jaké budou vyhlídky na rok 2020.

Takže pokud jste připraveni, můžeme začít předposlední zprávou z roku 2019!
Začněme tím, že politická situace v Koreji není vůbec jednoduchá. Hlavním cílem nové vlády bylo přijetí inovativního daňového plánu. Skutečné nové paradigma založené na obrovské investici 10 miliard dolarů.

Cíl? Větší sociální zabezpečení, zdraví a rekvalifikace malých a středních podniků. To vše láká potenciální kupce k investování do nemovitostí v Jižní Koreji. Vysoké náklady na bydlení však vytvořily skutečné přehřáté spekulativní oblasti. Ceny jsou příliš vysoké, mimo dosah průměrné poptávky.
Nejdražší oblasti jsou bezpochyby:

- hlavní město Soul (ve všech 25 okresech)
- Gwacheon
- Sejong City

Poslední dvě oblasti jsou zařazeny mezi nejdražší. Ale proč? Motivace je jednoduchá. Vláda (opět) zavedla zvýšení daně z kapitálových výnosů pro investory do nemovitostí. Tzv. CGT. To bylo již získáno v období od roku 2005 do roku 2014.

Ale dnes budou investoři, majitelé dvou domů, podléhat další dani o 10% vyšší. U majitelů tří nemovitostí by navíc mělo být kromě výše uvedené CGT očekáváno zvýšení o 20%. Stručně řečeno. Opravdu těžký daňový systém, který odrazuje od jakéhokoli pokusu o růst a zlepšení nemovitostí.

Přesto je ekonomický růst plachý, ale přítomný, pokud bychom měli provést analýzu ekonomického růstu země, určitě bychom dosáhli pozitivních výsledků.
Podrobně:
- 2,1% ve třetím čtvrtletí roku 2018,
- 2,9% ve čtvrtém čtvrtletí roku 2018
- 1,7% v prvním čtvrtletí roku 2019
- 2% ve třetím čtvrtletí roku 2019

Růst byl udržen především v oblasti výroby a růstu dovozně-vývozních aktivit. Kromě toho HDP vzrostl o 0,5% díky snížení úrokových sazeb, které přijala Korejská centrální banka (BOK). Z tohoto důvodu se očekává, že v roce 2020 bude pokračovat hospodářská recirkulace a zlepší se také vyhlídky na nemovitosti.

 Rozhodně nemůžeme definitivně potvrdit hypotézy (jakkoli pozitivní), které se táhnou kolem Jižní Koreje, ale můžeme neustále sledovat situaci za vás. Vždy tady, v plném Realigro stylu!

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB