New York a dramatický pokles: post Covid zákazy

Svět se zastavil. A tak je to i v New Yorku: díky svým jedinečným čtvrtím, ulicím módy a luxusu, nádherným parkům, které dávají dotek zeleně tomuto rozvinutému městu, dochází k jeho zatčení. Přesně od května je velké jablko prakticky blokováno. Oběť nebývalé nouze, která se rozšířila jako požár po celém světě. Tunel, jehož cesta ven se zdá být stále daleko. Ochrnutí je způsobeno nejen Covid nouzovou situací, ale také opatřeními, která stále přetrvávají.

Mezi nimi je nejvíce rezistentní: to znamená, že se týká zákazu návštěvy potenciálních bytů, které mají být koupeny. Abychom plně porozuměli situaci v New Yorku, musíme udělat krok zpět. To, co chceme dnes v Realigro dělat, je pečlivá analýza nemovitostí v New Yorku po období, které se zdálo, že už skončilo. Pokusíme se vytvořit ucelený obrázek o situaci v naději, že to bude užitečné pro ty, kteří chtějí koupit nemovitost, nebo jednoduše pro naše čtenáře zaujaté mezinárodními záležitostmi. Začněme tedy rozborem historika daného města. Za předpokladu, že New York zahájil příslušná opatření sociálního distancování a uvěznění, nouzová situace znamenala opravdu důležité sociální škody.
Úpravy, které zjevně ovlivnily nemovitost.

Podrobně vidíme, jak na Manhattanu zaznamenal prodej domů minus 80% ve srovnání s ročním trendem. U bytů mluvíme dokonce o mínus 83 procentních bodech. Oblast Brooklyn se mírně zlepšila, ale byty převedené na kanceláře klesly na 44%. Bylo uzavřeno velmi málo smluv. Nejpočetnější zastávka se zastavila krátce před zablokováním, před tím, než byla spuštěna ustanovení týkající se návštěvy požadované nemovitosti.

Pokud jde o čísla, v květnu bylo pouze šest prodejů, které dosáhly 5 milionů amerických dolarů. Ve stejném období (ale v roce 2019) bylo zaregistrováno 52. Ceny proto nejsou natolik atraktivní, aby si koupily uzavřenou nemovitost. Schopnost prohlížet si dům je proto prvořadá. V období, kdy panuje nejistota. Kupující očekávají ještě výraznější pokles cen, aby se mohli vrátit ke koupi s větší vyrovnaností. A není tu žádné sousedství, které by drželo. Možná je jediným segmentem, který není ovlivněn mimořádnou situací, z hlediska ceny luxus. Ale i v tomto případě poptávka značně oslabila.

Netřeba dodávat, že se očekává rychlé zotavení z New Yorku a mezinárodní situace. Jak říkají hlavní odborníci v tomto odvětví, pokud velké společnosti podlehnou, není menší prostor pro naději. Mezitím vás zveme, abyste zůstali informováni na našem portálu!

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB