Ruská nemovitost: novinky

Ruské investice do nemovitostí se rozhodně zvýšily. Mluvíme o zvýšení, které bylo zahájeno již v roce 2019. Rok, kdy ruská ekonomika účinně odstranila nemoc mezinárodní krize. Od této chvíle se investice do nemovitostí zvýšily. A zdá se, že se tento trend nechce zastavit. Na procentuální úrovni najdeme o 34% více transakcí. Za celkem 244 miliard rublů (což odpovídá 3,9 milionu dolarů).

Ale co je nákup a prodej podporován? Celý systém související s ruskými nemovitostmi se bezpochyby táhne kolem makroekonomického kontextu země. Podrobně lze s jistotou říci, že se očekávání definitivně zlepšila.

Prvním bodem ve prospěch oživení ruské nemovitosti je snížení úrokových sazeb. Ruskou centrální bankou. Nižší dosažená úroveň ve srovnání s rokem 2014 zajistila lepší podmínky pro financování dluhu, ale především pro podporu poptávky po investicích. Což znamená nová portfolia, připravená investovat v Rusku, ale také další záruky pro investory.
Ale udělejme krok zpět. Proč se odvětví nemovitostí dokázalo zotavit z mezinárodní krize natolik, že se stalo hybnou silou národního hospodářství?
Abychom mohli odpovědět na tuto otázku, musíme vycházet z předpokladu. Sektor nemovitostí v jakékoli zemi je jedním z prvních, který vstoupil do krize, když se vyskytnou situace velké ekonomické nejistoty. Pád cen ropy, devalvace rublů, přinesl ruskou nemovitost na kolena. Ruské ekonomice se však od roku 2016 podařilo zotavit.
Společnosti a podnikatelé znovu získali důvěru v trh s nemovitostmi a začali znovu investovat. Dokončení hlavních operací územní obnovy umožnilo zvýšení průměrné velikosti transakcí.
Mluvíme o 1,7 miliardách více, zaznamenaných v roce 2020 ve srovnání s nárůstem o 1,4 v předchozím roce.

Průměrná velikost transakcí však dosud není uklidňující, aby bylo možné hovořit o skutečném historickém bodu obratu ruských nemovitostí. Ve skutečnosti by bylo nutné překročit 3,3 miliardy rublů, dříve zaregistrovaných. Faktem však zůstává, že na rozdíl od mnoha jiných hospodářských odvětví se odvětví nemovitostí také velmi dobře brání před přetrvávajícím politickým napětím, které by samozřejmě omezilo dynamiku národních nemovitostí.

A zatímco je toto odvětví poháněno působivým rozmachem zahraničních investorů, dalším znakem oživení je vládní projekt zaměřený na rozšíření již existujících obytných oblastí.

Jak se bude vyvíjet ruská nemovitost? Zjistíme společně, v dalších průvodcích, podepsané Realigro!

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB