Nebytové v Evropě: záznam

Více než 100 miliard EUR. Toto jsou čísla, která představovala poslední čtvrtletí roku 2019 pro evropský trh s nebytovými nemovitostmi.
Ve srovnání s předchozím rokem došlo k nárůstu o 3%, což očividně znamenalo pozitivní začátek běžného roku. Je proto třeba zdůraznit, že trh, který se obvykle neobjeví jako trh s bydlením, může hrát klíčovou roli na evropské úrovni.
Z tohoto důvodu jsme se rozhodli věnovat článek právě tomuto jevu, ale především se pokusíme pochopit, jak se v hlavních evropských zemích tento trend směrem k nebytovým nemovitostem snížil.

Začněme s národem, který způsobil, že celý evropský systém trpěl nejvíce. Mluvíme o Spojeném království, které dne 31. ledna oficiálně opustilo Evropskou unii. Na rozdíl od toho, co by se dalo očekávat, právě tato země představuje v letech největší trh s nebytovými nemovitostmi. Brexitův efekt však nebyl příliš dlouhý. Brzda byla v procentech 18%. Druhý rok po patu způsobený zjevně nestabilitou trhu s nemovitostmi, ale především nedostatkem důvěry investorů.

Důraz byl kladen na Nizozemsko. Přesně čtvrtý evropský trh s nemovitostmi. Kupodivu došlo také k poklesu transakcí, pravděpodobně kvůli všeobecnému nárůstu cen. Připomeňme také, že Nizozemsko je jednou ze zemí s vyšší střední délkou života, než je evropský průměr. Je to samozřejmě také v nebytovém sektoru.

Německo, na druhé straně, můžeme s jistotou říci, přispělo k nárůstu dobré 12 miliard EUR na mezinárodní scéně. Skutečný rekord pro zemi, která poprvé překonala předchozí rekord v roce 2007. Berlín a Mnichov podrobně investovaly do konce roku 2019 více než 10 miliard EUR (každá).

Svým způsobem Francie představovala vrchol. Investice dosahující 40 miliard EUR se zdají být kvalifikovány jako jeden z nejatraktivnějších států pro investory. Ve všech jejích regionech existuje stálá a stálá poptávka, která přispěla k radikálnímu zlepšení národního nebytového trhu.

Ale která kategorie představuje hlavní v tomto odvětví? Kanceláře jsou bezpochyby na vrcholu žebříčku. Tím, že 47% investic konverguje na trhu. O 6% více než v loňském roce. Ve skutečnosti existuje asi 20 operací, které dosáhly 20 miliard EUR. Skutečný odraz ve srovnání s rokem 2019.
Hlavní investoři v tomto odvětví jsou však evropští, zatímco americká portfolia přispěla k dosažení této vysoké úrovně.

Samozřejmě není snadné pochopit, jaké budou budoucí trendy, s ohledem na to, že se nejedná o jedinou zemi, ale o makro oblast. Je však jisté, že v tomto tématu budeme vždy aktuální!

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB