Cihla v Kataru: nejnovější zprávy

Jak je nyní známo, i v kritickém období, jako je to, které zažíváme, vás ve společnosti Realigro chceme informovat o trendu mezinárodních nemovitostí. Ve skutečnosti je nyní naší povinností sdílet s našimi čtenáři vše, co může usnadnit '' koupě nemovitosti nebo jednoduše velikost a změny v hodnotě cihly po celém světě. Takže, aniž bychom se ztratili v chatu, dnes jsme se rozhodli zaměřit se na velmi speciální a jedinečnou nemovitost. To z Kataru. Podívejme se tedy, jak se pohybuje realitní trh a jaká opatření byla přijata během a po havárii Covid.

Předpokládáme, že od posledního průzkumu se zdálo, že se ceny v Kataru zvýšily. Zvýšení o 2%. Zejména ve druhém čtvrtletí aktuálního roku. To však rozhodně není známkou zotavení. Spíše. Místní trh s nemovitostmi je stále slabý. Přes úsilí vlády. Ano, protože v tomto státě byla pozornost vlády ke zmírnění obtíží způsobených pandemickou mimořádnou událostí příkladná.

Stačí zmínit několik projevů, připomínáme schválení zákona číslo 16 (datum 2018). Tímto zákonem vláda zvýšila počet oblastí definovaných jako „bezplatné vlastnictví“ ze 3 na 10. To znamená, že cizinci si mohou koupit nemovitosti také v následujících oblastech: Pearl, Laguna West Bay a Al Khor, Rawdat Al Jahaniyah, Al Qassar (oblast 60), Al Dafna (oblast 61), Onaiza (oblast 63), Al Wasail (oblast 69), Al Khraij (oblast 69) a Jabal Theyleeb (oblast 69).
S touto iniciativou se již v roce 2018 předpokládalo náhlé zvýšení zahraniční poptávky. Zvýšení, které skutečně netrvalo dlouho, než dorazilo. Nabídka bydlení navíc v prvních měsících roku 2020 dosáhla 300 000 jednotek. Díky dokončení dalších 900 bytů, 500 vil a dalších projektů blokovaných kvůli Covid-19. Ekonomický blok, bohužel, ovlivnil také důležitý a vždy aktivní plátek místních nemovitostí.

To souvisí s nájmy. Jak je známo, trh s půjčováním má tendenci být méně ovlivňován jakoukoli kritickou situací. Snížení poptávky v této oblasti nepochybně znamenalo vážný úder pro celou katarskou ekonomiku. Kdy budou známky uzdravení? Bude možnost vrátit Katar do země, kde se můžete přestěhovat do nádherného domova? Podle statistik se očekává, že katarská ekonomika ztratí asi 4 procentní body.

Když však vezmeme v úvahu dramatickou situaci po celém světě, je to poměrně malá ztráta. Chcete-li se dozvědět více o tomto tématu, nebo pokud vás zajímá, jak se vyvíjí svět nemovitostí ... no, už víte, co dělat! Zůstaňte naladěni na náš portál a každý den vám zaručíme novinky z celého světa!

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB