Brzy na jaře pro nemovitosti

Brzy na jaře pro nemovitosti. Jak je to možné? Je pravda, že jsme teprve v lednu, jednom z nejchladnějších a nejznámějších měsíců celého kalendářního roku. Nový rok začíná as ním dobré úmysly a novinky. Ale i v oblasti nemovitostí se tento rok 2020 zdá být opravdu šťastný. Do té míry, že je považován za leden s jarní chutí.

Ale proč? Začněme tedy s novým článkem, který se snaží vysvětlit tento konkrétní jev. Především, co máme na mysli „jaro“ pro nemovitosti? Jaro obecně je pro odvětví nemovitostí nejvýhodnějším obdobím. Nákupy jsou početnější i náročnější, ale především konkurence domů je velmi vysoká! Tento obecný trend má svůj původ v roce 2015. Od nynějška, každý rok, jaro (jako světový průměr) označuje období vítězství.

 Obzvláště ve světových metropolích. Hlavním vrcholem je zejména duben. V tomto ohledu leden vždy zaostával. Až do loňského roku. Ve skutečnosti v roce 2019 došlo podle hlavních statistických údajů ke změně trendu. Časy se posunuly dopředu, a to až do doby, kdy bude světový trh s nemovitostmi od začátku roku obzvláště plodný. Nakupující již neupravují své strategie, aby prováděli optimální nákupy. Spíše se snaží chytit obchod v nejkratším možném čase. Již hypotetický soupis nadcházejících měsíců bude mít tendenci drasticky klesat, pokud budou trendy pokračovat touto rychlostí.

A co zvýšení cen domů? Jak jsme již viděli v předchozích průvodcích, nárůst cen je fyziologický. Částečně pro potřeby, které poukazují na inovace v zeleném klíči, částečně na zvýšení špičkových vlastností v sekundárních lokalitách. S nárůstem levných letů se ve skutečnosti objevily zcela neznámé oblasti, které se nyní staly důležitými konkurenty ve světových nemovitostech.

Jak se tedy budou kupující chovat v roce 2020, ale především co se nejvíce bojí? Začneme odpovídat na první otázku. Není vůbec snadné vyřešit tuto otázku, ale pro to, co se děje se světovými nemovitostmi, lze říci, že pravděpodobně na jaře bude k dispozici jen velmi málo domů.
Chování současných vlastníků se zdráhá vzdát se své nemovitosti, zejména proto, že nemovitost se stala tak rozmanitou a nepředvídatelnou. Na straně poptávky i na straně nabídky se zaměřujeme na jediný cíl: na rychlé a okamžité transakce. Počasí by mohlo vést k většímu nárůstu cen a ztrátě zájmu.

Musíme také upřesnit, jak jsme již ukázali v jednom z našich předchozích průvodců, že nemovitost je mnohem výhodnější hned po období prázdnin. A zdá se, že potenciální kupující tuto dynamiku dokonale pochopili.

Musíme jen čekat na další zprávy. Ale do té doby jsme nadějní. Zdá se, že tento rok 2020 začal nejlepším způsobem!

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB