Z nebe do pekla: mauricijské drama

V kolektivní fantazii nás termín Mauritius okamžitě nutí myslet na skutečný ráj na Zemi. Dlouhé bílé pláže, křišťálově čisté moře a perfektní klima. Typická dovolená. Stručně řečeno, v naší mysli se okamžitě projeví pocit uvolnění a pohody. Touha investovat do národních nemovitostí byla pro mnohé vždy společná. Vzhledem k velmi nízkým životním nákladům není divu, že v posledních letech byl cestovní ruch motorem, který nejvíce ovlivnil národní nemovitost. Rozkvět období, které se však dramaticky zastavilo.

S příchodem Covidu -19 také ve vysněných lokalitách, jako je Mauricius, nebylo málo problémů. A právě z tohoto důvodu jsme se dnes rozhodli analyzovat ty, které ovlivnily tento okouzlující stav. Je jasné, jak Coronavirus změnil karty na stole, a to i na místech, která vykazovala známky růstu. Zejména s ohledem na nemovitosti.

Skutečná blokáda na Mauriciu začala 20. března vyhláškou. Smrtelné uzavření, které bránilo mnoha potenciálním investorům v nalévání do místních nemovitostí. Ve skutečnosti mnoho transakcí, které by krátce nato vyústily v prodejní smlouvy. Bohužel však bylo nutné všechno „zmrazit“. To, co však ještě více ovlivnilo místní nemovitosti, neodhalilo její účinky v blízké budoucnosti. Jako země s turistickým povoláním existuje jen několik alternativních služeb a aktivit. Také z hlediska dodávek je Mauricius založen na mezinárodních vztazích s ostatními vyvážejícími zeměmi. Racionalizované zdroje znamenají zvýšení jejich nákladů.

Ve střednědobém až dlouhodobém horizontu to také povede ke značnému nárůstu životních nákladů. Jak můžete hádat, jedná se o řetězovou reakci, ke které došlo snad v rozkvětu národa. Ale to není vše. Mauricijský zdravotní systém není nejlepší a jak lze odvodit, jeho kolaps byl nevyhnutelný. Není proto divu, že název dnešního sloupce, který shrnuje, jak tento národ přešel z ráje pro všechno, do pekla pro místní obyvatele. Majitelé nemovitostí nenajdou dostatečně platnou a širokou poptávku, aby mohli prodávat domy za cenu úměrnou hodnotě nemovitosti. Na druhé straně zůstává nejistota investorů. Vzhledem k pochybnostem vyplývajícím z problémů, které se objevily v posledním období, se mnozí rozhodli ustoupit, než investují do národních cihel.

Je zřejmé, že není snadné definovat rozměry krize ani předpokládat skutečný konec této velmi kritické závorky. To, co doporučujeme na základě úvah odborníků, je zastavit. Ponechání nákupu nemovitosti v pohotovostním režimu je v tuto chvíli jediným moudrým řešením. Jedině poté, co se vše rozvine, bude možné jednat podle toho!

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB