Madrid pro mladé: pomoc při nákupu

Slyšeli jste někdy o „pomoci koupit“? Jedná se o ekonomické opatření, které pomáhá s nákupem, ale nejen. Snažíme se více zapojit do této spolupráce a lépe porozumět tomu, jak se tato praxe v Madridu stala základem nemovitostí a mladých lidí.

Jak jsme očekávali, pojem „pomoc při nákupu“ označuje vztah mezi veřejným a soukromým sektorem, který umožňuje lidem poskytovat hypotéky (i když nemají záruky). Proto máte minimální měsíční příjem, takže k němu máte přístup. Toto opatření anglosaské povahy překročilo státní hranice a dorazilo do madridské nemovitosti. Jedna ze zemí a měst nejvíce postižených krizovou situací Covid zvažuje, jak pomoci potenciálním investorům. Ve skutečnosti nejdůležitější: mladí lidé.
Ve skutečnosti je město Madrid každoročně cílem mnoha studentů Erasmu a mladých pracovníků, kteří ze zřejmých důvodů potřebují dočasné nebo trvalé přidělení. Mnohé z nich, které nemají žádné zvláštní ekonomické záruky, se rozhodnou pro flexibilnější řešení. V posledních letech se však nádherné španělské město stalo cílem mladých investorů, kteří chtějí změnit svůj život, počínaje nejdůležitější investicí: nemovitostmi.

Avšak zablokování hibernace proběhlo na trhu s nemovitostmi, který se v posledních letech probouzel. Se zhroucením zdravotního systému přivedlo Madrid hospodářství do pohotovostního režimu, ale nyní začíná trpět. A tady se ten nápad zrodil.
Hlavní týdny se nyní spojují hlavní experti, aby našli řešení schopné restartovat celý ekonomický systém, aniž by museli ceny rušit (zvyšovat nebo dokonce ještě horší snižovat).
Jak tento inovativní nástroj funguje na obnovení španělské nemovitosti?
Ti, kteří si vezmou hypotéku, zaplatí předem pouze 5% z celkové hodnoty nemovitosti. V současné době je však od španělských bank požadováno 20%. A zbývajících 15%? Bude uděleno místními samosprávami nebo vládou.
Co mohu říci, skutečně jedinečný nástroj, který však nevyvolával pochybnosti.

Navzdory všemu je však třeba čekat na nové důsledky v této záležitosti. Z zdravotního hlediska je zlepšení evidentní, ale je nutné tyto údaje přiřadit také k ekonomickým. Každý si klade otázku, jak účinně tento nástroj v krátkodobém horizontu přinese španělské nemovitosti na povrch. Připomeňme, že Španělsko a město Madrid dosáhly zvláštní viditelnosti díky nízkým životním nákladům (ve srovnání s evropským průměrem) a mnoha vynikajícím službám, které město i národ nabízejí.
Využijí tedy mladí lidé tuto příležitost k investování do španělských nemovitostí i přes pandemickou situaci? Doufáme, že odpověď na tuto otázku je kladná. Mezitím vás budeme nadále informovat o světových nemovitostech!

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB