Když se diskutuje o nemovitosti: francouzský případ

Najít luxusní stavby na prodej se může stát každý den. Možná dokonce historicky zajímavý. Jako hrad. A také se může stát, že tyto drahokamy nemovitostí budou uvedeny do dražby a poté prodány za přemrštěné ceny. Proto normální. Ale je tu však. V tomto jednoduchém a logickém uvažování jsme vynechali detail. Ten, který se týká těch, kteří jsou částečně zapojeni do této volby. Okolní komunita. Vážení čtenáři, dnes vám řekneme o případu, který skutečně vyvolává diskusi. Ten, který se týkal prodeje historického hradu ve Francii, který vyvolal v referenční obci obecnou nespokojenost. Proč? Pokud byste se rádi dozvěděli více, můžeme dnes otevřít náš mini sloupek! Začněme!

Jedná se o hrad Pontchartrain, který dominuje poblíž Versailles. Již z tohoto malého detailu můžete odhadnout krásu a nádheru, které si tato struktura užívá. Prodej nemovitosti vyvolal zmatek a nespokojenost, protože okolní prostředí podle obyvatel riskuje, že se stane „noclehárnou“. Projekt, pro který je zámek určen, je skutečně ambiciózní. S rozpočtem kolem 35 milionů eur bude získáno 41 bytů různých druhů, z nichž mnohé již byly „rezervovány“ za cenu kolem 353 000 eur. Cílová oblast se nachází v pařížském regionu Île-de-France, který je již známý kromě hlavního města i řadou dalších přírodních a historických scénářů nesporné krásy. Obyvatelé Pontchartrainu, kteří dosáhli hranice 3 500, však toto rozhodnutí nepřijali dobrovolně.

Je to proto, že dosud dosažený limit z hlediska hustoty obyvatelstva vede ke kvalifikaci města jako „venkovské komunity“. Je tedy zřejmé, že podobný projekt může kromě poškození nádherného prostředí, ve kterém se hrad nachází, narušit i typickou identitu místa. Stručně řečeno, populace chce za každou cenu zabránit tomu, aby se usměvavá realita změnila v obrovské urbanizační centrum. Podle odhadovaných údajů by ve skutečnosti byla prahová hodnota 3 500 obyvatel v krátkém čase zcela překročena a dosáhla 15 000. Dále by nechyběly zásahy do přestavby měst, které by vyhověly a zvládly rozhodně vyšší a silnější provoz. Zejména pro prostředí tak vzdálené tomu, co je typickým diktátem a výsadami metropolitní aglomerace. Ale to není vše. Pokud vás již překvapilo, jak rozhodnutí ve světě nemovitostí může zprostředkovat a změnit populární myšlení, budete ohromeni následujícími novinkami.

Místní sdružení pro ochranu venkovského prostředí a biologické rozmanitosti (Acserb) požádalo o přezkoumání, reanalyzaci projektu a již bez omezení podalo tři odvolání proti zhušťování měst, a to s připojením dopisu ministerstvu kultury. Požadované iniciativy jsou zaměřeny na eliminaci jakéhokoli rizika privatizace hradu. Zadruhé, zorganizovat turistickou linku, která může hrad zahrnout do obecného mapování nejoblíbenějších destinací.
Kdo ví, jak to skončí ... to zjistíte pouze tím, že budete neustále informováni na našem portálu!

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB