Lisabon a krátkodobé pronájmy

Díky kritičnosti tohoto období se mnoho odvětví muselo znovu objevit. Aby nepodlehli. A díky vynalézavosti, podporované vládní pomocí, došlo k mnoha realitám, které se dokázaly vzpamatovat z tvrdých úderů způsobených mimořádnou událostí z Covid-19. Několikrát jsme viděli, jak pandemie zasáhla zejména realitní sektor. Ale také to, jak zásadně se znovu objevily různé státní iniciativy. Jedním ze sektorů úzce spojených s cihelným trhem byl sektor cestovního ruchu. V některých zemích vždy představoval takzvaný „motor růstu“. Krize, která nešetřila žádný typ ekonomiky, ani ten nejsilnější, se však musela vypořádat se skutečně zajímavou iniciativou vyvinutou lisabonskou vládou. Portugalsko, jeden z nejrevolučnějších států v Evropě, se ve výše uvedeném městě připravuje na pomoc občanům v obtížích.

Jako? Rozvojem husté sítě krátkodobých nájmů, které jsou schopné umožnit recirkulaci místního a národního hospodářství. Alternativní krok, v období, kdy převažují dotace občanům, pro které je obtížné zaplatit měsíční poplatek. Zde se pozornost přesouvá do zahraničí. Musíme udělat krok zpět a analyzovat národ jako celek. Portugalsko a město Lisabon každoročně hostí mnoho studentů, kteří se díky programu Erasmus rozhodnou dočasně se přestěhovat.

Ale také pokračovat v univerzitní cestě v jiných zemích. Abychom se dostali z krize vyvolané pandemickou mimořádnou situací, rozhodl se starosta Lisabonu nabídnout tisíc eur měsíčně po dobu minimálně pěti let za pronájem nemovitostí turistům. To vše proto, aby bylo možné podepisovat nájemní smlouvy a umožnit zotavení i těm nejvíce postiženým krizí. Jedná se o jakýsi „stabilní příjem“, který majitelům zaručí, že zůstanou aktivní i v době, kdy jsou cestovní ruch a dokonce i nemovitosti prakticky paralyzovány. Ale není to všechno bez omezení. Ve skutečnosti se magistrát v Lisabonu rozhodl vložit doložku právě kvůli lepší kontrole této iniciativy. Hlášený limit je následující: po podpisu smlouvy budou tyto domy pronajaty primárně rodinám v nesnázích za nájemné, které nepřekročí třetinu jejich příjmu. Kromě pětileté lhůty budou vlastníci muset svůj byt znovu uvést na trh. Stručně řečeno, i když se tato omezení mohou zdát dostatečně silná, o tuto první výzvu projevilo zájem již 117 nájemců.

Ano, zaprvé, právě proto, že se od města Lisabon očekává, že bude znovu jednat o ochraně odvětví cestovního ruchu, zejména místního a národního trhu s nemovitostmi. Neexistují jasné názory na to, jaká bude budoucnost portugalské cihly, ani není možné předpovědět, jak dlouho bude trvat, než se odvětví cestovního ruchu znovu rozběhne. Jisté je, že my v Realigro budeme vždy připraveni vás informovat o všech novinkách, abychom vás každý den informovali o vývoji celého realitního systému.

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB