Curych předčí Ženevu: nejnovější zprávy

Curych předčí Ženevu ve světě nemovitostí. To je situace, která charakterizuje Švýcarsko od posledního čtvrtletí loňského roku. Jeden z nejvíce nezávislých národů z okolní krajiny a především ekonomicky stabilní, zažívá skutečný obrat.

Abychom vedli potenciální investory a pokusili se porozumět rozměrům tohoto jevu, rozhodli jsme se situaci analyzovat. Na základě statistických průzkumů a analýz provedených předními odborníky v oblasti nemovitostí bylo možné vytvořit poměrně úplný přehled. Z tohoto důvodu musíme pouze inaugurovat naši současnou sekci věnovanou těmto dvěma konkurenčním švýcarským městům!


V naší analýze se budeme řídit takzvanou „logikou trychtýře“, vycházíme z celkové situace ve Švýcarsku a poté se podíváme do podrobností.
Podle nedávných studií se zdá, že ve Švýcarsku existuje riziko bubliny bydlení. Nebo hůř, nadměrného uznání. Zdá se, že jev zejména v městech Ženeva a Curych dosáhl exponenciální úrovně.


Ačkoli byla regulační opatření použita k dalšímu omezení tohoto cenového boomu, zdá se, že se situace pozitivně nemění. Opravdu. Investoři jsou stále více odrazováni, zejména ve městě Ženeva, které je výrazně sníženo z Curychu.

Podle statistických údajů se však zdá, že trh s nemovitostmi v Curychu drží dobré jméno švýcarských nemovitostí. Je to město, které stále přitahuje investory díky poklesu úrokové sazby pro hypotéky. Tato situace však ve srovnání s předchozími roky není vůbec pozitivní. Stačí říci, že trh v Curychu i Ženevě je v již přeceňovaném prostředí s výrazně nízkým výnosem z pronájmu. Kromě toho Curych předčil Ženevu, a to jak indexem, tak i cenou. Zdá se, že skutečné ceny posledně jmenovaných zůstaly stacionární, ale rozhodně nadhodnocené.

 Ale co ušetří švýcarské nemovitosti? Negativní sazby jsou bezpochyby zásadní pro důsledné zotavení se z rizika bubliny na nemovitostech. Je důležité, aby kupující byli ochotni investovat nyní, než se situace stane neudržitelnou. Silná stránka: čas!

 Curych a Ženeva v kontextu EU? Jak je situace nakonfigurována?
Ve většině metropolitních měst se zdá, že úrokové sazby klesly. Jedinými místy s rizikem bublin jsou Paříž a Frankfurt. Proto je v extrémně pozitivním kontextu nutné zajistit větší přístupnost pro investory, aby zůstali izolováni i v kontextu evropských nemovitostí.

Jak se bude situace ve Švýcarsku vyvíjet? Nelze jednoznačně definovat bezprostřední situaci. Předpokládá se, že bublinové riziko lze eliminovat prudkým nárůstem poptávky, který je podpořen stabilizací cen.
Další informace získáte na našem portálu Realigro!

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB