Hypotéky a španělská obrana

Při každém respektování fotbalového zápasu hrají útočníci zásadní roli. Totéž platí i pro obránce, kteří nedovolí, aby druhý tým hodil míč do branky, čelí útoku. No, stejně jako ve fotbalovém světě, i v realitních domech často mluvíme o útoku a obraně. Zejména se dnes pokusíme pochopit, jak a zda je obrana země dostatečná proti pandemickému útoku. Mluvíme o jedné ze zemí nejvíce postižených zdravotní krizí v Evropě: Španělsku. Jako záviděníhodný národ pro své památky, jídlo a víno, a především pro teplo obyvatelstva, to bylo území nejvíce ohrožené Covidskou nouzovou situací.

Abychom získali odpovědi na různé otázky, které si klademe sami, rozhodli jsme se analyzovat první polovinu Španělska, a to jak v mikro sektorech trhu s nemovitostmi, tak na ekonomické úrovni jako celku. Zaměříme se zejména na požadavek, aby hypotéky byly schopny podpořit výdaje na nemovitosti. Pokud jste tedy připraveni, můžeme dnes naše novinky slavnostně otevřít!

Pokud jde o průměrnou částku, podle statistických zjišťování byla v první polovině roku hodnota kolem 120 tisíc eur. Se změnou o 1% oproti předchozímu roku. Podle toho, co bylo zaznamenáno, byl rok 2007 zlomovým bodem. Rok, kdy průměrná zaznamenaná hypotéka dosáhla historicky nejvyšší úrovně. Celkem 185 643 EUR. Od této chvíle byl monitorován skutečný kolaps, který tuto hodnotu dosáhl 80 tisíc. Pro celkovou hodnotu -56 procentních bodů.

Na druhé straně na základě měsíčních hypoték vykazuje první polovina Španělska průměrnou hodnotu 460 EUR. Podle odborného úsudku by se tato hodnota měla posuzovat na základě četných rizikových ukazatelů, které se objevily v tomto období a které v současnosti zůstávají stabilní. Kromě toho banky nadále nerozvážně přijímají konzervativní úvěrovou politiku. Což znamená, že z hypotéky těží méně a méně lidí a že mají skutečné záruky. Pokud jde o procentuální vyjádření, hypotéky byly poskytnuty jednotlivcům s pracovní smlouvou na dobu určitou, což však představuje velmi tenký kousek celku. Celkem je ve skutečnosti asi 7% žadatelů.

Skutečně příliš nízká úroveň, což nám umožňuje pochopit, jak kritické a únavné je, abychom se mohli znovu začlenit do španělských nemovitostí, pokud nemáte solidní ekonomickou základnu. Není proto divu, že španělský majetek utrpěl a nadále trpí situací Covid. Rovněž se domníváme, že Španělsko v současné době zaznamenalo nový nárůst infekcí, což vede k pocitu dezorientace jak pro investory, tak pro stejné odborníky v tomto odvětví, kteří nejsou schopni konkrétně realizovat dlouhodobé prognózy.

Je tedy zřejmé, že po nějaké době není situace nejlepší. Ale samozřejmě doufáme, že se Španělsko se svou energií dokáže zotavit!

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB