Covid a insolvence: španělská situace

Covid znovu podrobuje zkoušce celý svět. Aniž bychom rozlišovali, někteří více, jiní méně, trpí touto extrémně kritickou situací. V předchozích průvodcích jsme se zabývali problematikou hypoték jako tématem. A především to, jak je možné, že mnoho upisovatelů nájemních smluv odloží platby.

Zdá se však, že navzdory směrnicím a opatřením prováděným vládou problémy v některých zemích stále přetrvávají. Pozoruhodným příkladem v tomto okamžiku je Španělsko. Jediný národ svého druhu pro nespornou krásu a kulturu, Španělsko dosáhlo dalšího rekordu. Nepochybně ne šťastně. Byl klasifikován jako jeden z evropských národů nejvíce zasažených pandemickou mimořádnou situací. A právě zde chceme ve společnosti Realigro po několika měsících od podpůrných opatření přijatých španělskou vládou situaci analyzovat. Jak budou nyní vypadat španělské nemovitosti? Budou mít politiky zaměřené na podporu nejvíce postižených skupin požadované výsledky? Abychom odpověděli na tuto otázku, rozhodli jsme se vytvořit tento malý sloupek věnovaný právě tomuto tématu. Pokud tedy chcete vědět víc, můžeme začít!

Jedním z nejpopulárnějších slov ve Španělsku v posledním období, počínaje pandemickou mimořádnou situací, je bohužel „insolvence“. Vraťme se ale o krok zpět. V předchozích měsících přijalo Španělsko, podobně jako v jiných evropských zemích a ne jako v Německu, opatření, aby ulevilo rodinám a podnikům, které měly platební závazky, jako upisovatelé leasingu. Španělská vláda se proto rozhodla odložit platby a v nejextrémnějších případech je pozastavit.

V současné době se však nezdá, že by se situace zlepšila, vzhledem k tomu, že se mluví o skutečném selhání s děsivými čísly. Přibližně 2 500 milionů eur je celkem eur, které mají být splaceny, s patřičným úrokem, jako výsledek hypoték a půjček zaměřených na podporu a udržování leasingových smluv. Ale je toho víc. Pokud analyzujeme obecnější ekonomickou situaci, zahrnující v této makrooblasti také trh s nájmy a různé prodeje nemovitostí, dospějeme k celkem více než 100 000 milionům EUR, které již byly hlášeny v září. Připomínáme, že doba, po kterou bylo možné plnit veřejné zakázky, byla šest měsíců. Ten pro soukromé smlouvy je dvanáct. Samozřejmě s výjimkou extrémních situací. Podle zpráv průmyslových médií se v nadcházejících měsících očekává skutečný vrchol platební neschopnosti. Docela tragický závěr tohoto roku 2020, pokud k tomu přidáme také zdravotnický systém, který je nyní ve zhroucení.

Mělo by se také pamatovat na to, že v období do konce listopadu vyprší lhůty pro výplatu mnoha smluv. Proto existují obavy, že by bylo možné dosáhnout nebývalé ekonomické recese. Není nutné přehlížet ještě další znepokojující skutečnost. Tisíce a tisíce Španělů jsou v současné době v situaci ERTE. Španělské propouštění. Mnoho lidí se obává, že z tohoto zablokování mohou přejít do úplného blokování, zejména pokud jde o osoby samostatně výdělečně činné, které budou muset omezit okenice svých činností.
Jak tato situace skončí? Dozvíte se to pouze tím, že budete mít aktuální informace zde!

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB