Udržitelnost a nemovitosti: dopady

Covid-19 obrátil život každého vzhůru nohama. Zjistili jsme, že čelíme volbám, měnícím se perspektivám a brzdíme naše projekty. Ale navzdory skutečnosti, že se priority každého jednotlivce změnily, zdá se, že v oblasti nemovitostí je pevný bod. Konstanta, která místo toho, aby zmizela nebo šla do pozadí, nabyla značného významu. Mluvíme o vztahu mezi nemovitostmi a udržitelností. Jak ale tento výsledek?

Pojďme analyzovat vše od začátku. V roce 2019 začalo to, co lze definovat jako „zvrácení trendu“. Od tohoto roku mají ve skutečnosti jak nemovitosti, tak i jiná hospodářská odvětví, větší zájem na ochraně udržitelnosti. V předchozích průvodcích jsme ve skutečnosti často hovořili o tom, jak se díky používání ekologicky kompatibilních a extrémně přírodních materiálů, ale také u high-tech systémů, objevila na trhu nemovitostí revoluce. Revoluce, která zahrnovala nejen trh s bydlením, ale také maloobchodní a kancelářský trh. Udržitelnost z hospodářského, sociálního a environmentálního hlediska. Tyto tři varianty tohoto konceptu umožnily mnohým zvýšit hodnotu jejich majetku. Jiní ocitnou investici, která v dlouhodobém horizontu přinese další výhody.

Hovořilo se o energetických třídách, domácí automatizaci a stále nulovém dopadu. Stručně řečeno, vše orientované na dvojí funkci: senzitizovat a zlepšit.

Ale jak to, navzdory Covid nouzové situaci, tato vlna se zdá být nezastavitelná?
Vycházíme z luxusního segmentu a argumentujeme vyloučením. Víme, že tržní cíl není příliš citlivý na cenu (par excellence). Důvod, proč není překvapivé, že nezaznamenala změnu.
Po vyloučení vyššího segmentu trhu přejdeme na segment střední.

V tomto případě jsou důvody zvýšení zájmu o udržitelnost odlišné.
Předpokládáme, že tento segment se z hlediska cen harmonizoval s příchodem Covid-19, což v některých případech nemovitostí vedlo ke skutečné devalvaci (pomyslete na oblasti nejvíce zasažené epidemií).

Potřeba zaměřit se na udržitelnost začíná psychologickou bezpečností jednotlivce, nyní zakořeněnou v jeho mentalitě investora. Vzhledem k mnohonásobným informacím o významu udržitelnosti, které v posledních letech bombardovaly naši mysl, je zřejmé, jak se původně okrajový aspekt stal v procesu výběru nemovitosti „jádrem“. Výdaje více ano, ale pod podmínkou, že budou dodrženy základní parametry udržitelnosti. Kromě toho, přesně '' díky '' nouzové situaci, bylo možné pochopit, jak je u vás doma nutné omezit spotřebu, ale udržet pohodlí, které potřebujeme, beze změny.
"Z nutnosti, ctnosti", říkali antici a můžeme říci, že nás dlouho viděli.

Bude tento trend pokračovat? Doufáme, že i po pandemii může tato „vedoucí“ linie zůstat v našem modus vivendi také v procesu výběru nemovitosti!

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB