Manhattan stále silný

Zdá se, že jeden z nejdůležitějších trhů v New Yorku zahájil rok 2020 velkým způsobem.
Po období poklesu začíná trh Manhattanu vykazovat první známky zotavení.
Roky krize se proto zdají být vzdálenou pamětí, vzhledem k tomu, že v posledním čtvrtletí čtvrtletí se kupní a prodejní smlouvy snížily pouze o 1,2%. Tím se prolomil trend, který místo toho označoval výrazně vyšší čísla.

Nejlepší zaznamenané údaje, které se zlomí s kritickým obdobím, které začalo v roce 2017, dávají naději investorům, kteří se však zdá, že k nim stále mají výhrady.
Potenciální kupující ve skutečnosti stále nevěří manhattanské nemovitosti, protože se zdá, že se trh přehřál. Ceny v roce 2017 se i přes překročení kritického období skutečně zvýšily o téměř 50%.

To odvrátilo jakoukoli aktivní činnost zaměřenou na nákup a prodej. V současné době se situace zcela změnila. Ve skutečnosti mluvíme o uvolněnější chvíli, a to i díky poklesu cen. Čísla klesají, ale ještě nejsou příliš nízká, aby byla považována za výhodnou.
Proto je vyžadováno malé úsilí ze strany kupujících. Snížením '' nároků '' a viděním nejdůležitějšího newyorského trhu, skutečnou příležitostí pro něčí budoucnost.

Zdá se však, že rok 2019 skončil nejlepším způsobem. Mluvíme o 88% tržeb uzavřených s obratem 3 miliony dolarů za jednotku. Opravdu přemrštěné údaje, vzhledem k tomu, že se jedná o rozmanitý trh, který zahrnuje jak luxusní, tak i nejstandardnější rezidenční bydlení.
Jaké však byly faktory, které přispěly k probuzení Manhattanu?

Nové federální zákony v první řadě omezily daňové výhody nemovitostí prostřednictvím nových daní z nemovitostí. Z tohoto důvodu jsou to stejní vlastníci několika nemovitostí, kteří chtějí prodat druhou nemovitost třetím stranám, v naději, že budou moci tyto náklady amortizovat.

Prodejci by však podle hlavních ekonomů v tomto odvětví měli i nadále pokračovat ve snižování cen a dosáhnout podílu -5 procentních bodů. Ale velkým otazníkem je to, co představuje politika.
Nové prezidentské volby, které se budou konat letos, by mohly tuto nadějnou situaci ukončit.
Je známo, že situace není vůbec jednoduchá, a to jak na Manhattanu, tak v New Yorku.

Jako vždy nemůžeme předvídat, jak se bude trh detailně vyvíjet. Proměnné, které je třeba zvážit, jsou nepochybně rozmanité. Jak odlišné jsou také vlastnosti hledané v nemovitosti různými kategoriemi potenciálních kupujících.

Co můžeme říci, musíme jen čekat na důležité zprávy z jedné z nejdůležitějších nemovitostí v Americe. Pokud se také nemůžete dočkat, až se dozvíte více, nebo pokud máte zájem o koupi nemovitosti na Manhattanu, stačí udělat jednu věc. Pokračujte v sledování našeho blogu a podívejte se na všechny novinky z Realigro!

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB