Coliving: žít a spolupracovat

Co se myslí pod pojmem 'Coliving' '?
Proč je součástí novinky roku? Začněme o krok zpět. Než začneme mluvit o „oživení“, je třeba si uvědomit etymologii tohoto termínu. Předpona „co“ definuje jakékoli sdílení, spolupráci. Při exportu do sektoru nemovitostí hovoříme o soužití, tedy o sdílení prostorů mezi spolubydlícími.

Ačkoli to může být velmi obvyklá praxe, tentokrát je novinka součástí pohodlí colivingu. Pohodlí také diktováno podobnými potřebami, jakož i čistě ekonomicky. A na tyto záruky se vztahuje nová výzva ze všech italských zemí, přesně z Trentina. Poté, co se italský poloostrov odlišil pro tzv. „Domy s jedním eurem“ (o kterých jsme hovořili v předchozích průvodcích), dnes čelíme této další zvědavosti. V Luserně, obci v provincii Trento, byl vydán nový hovor s názvem: „Spolupráce, sdílení a bydlení“.

Jedná se o projekt, jehož cílem je znovu osídlit malou a horskou realitu. Pokud vás toto oznámení zajímá, zde jsou podrobnosti tohoto oznámení.
Cílem projektu, který byl publikován 5. června 2020 a je platný do 3. srpna téhož roku, je zvrátit tento trend. Vysvětlujeme si lépe. Jak historie učí, v průběhu staletí byl proces urbanizace stále důležitější. Existuje jen málo realit, které zůstaly dodrženy jejich původ a tradice. A Luserna je jedním z nich. Starosta země má dobře definovaný cíl. To, že přivedlo domácnosti také odlišně od jednoduchého krevního vztahu, k soužití v alternativním územním kontextu. Umím tolik nabídnout. Nepřetržité dávání.

Na jedné straně nová populace s novými nápady a tolik projektů, na druhé straně nové dohody o důvěře mezi územím a obyvatelstvem, které stimulují vytváření nových krajinných struktur. Na rozdíl od jiných podobných projektů je hlavní charakteristika „Kolektivní spolupráce sdílení bydlení“ dána časovým limitem. Ve skutečnosti, po možném přistoupení k projektu (přesně 4 roky bezplatného pronájmu), bude subjekt nucen rozhodnout, zda nemovitost koupit. Je zřejmé, že vzhledem k tomu, že se jedná o skupiny lidí, je pravděpodobnější, že odpověď bude pozitivní. Inteligentní tah, který má také mírný úspěch na mezinárodní úrovni.

Dále hovoříme o zvláště podnětné oblasti. Trentino je ve skutečnosti známé svou nespornou krásou.
Jedná se o naprosto nekontaminovaná místa s jedinečnou tradicí, která však potřebuje pomoc obyvatelstva. Konkrétní pomoc, kterou může přinést pouze nová vlna bydlení. Nikdy jako v tomto případě je budování sítě prvořadé, aby se toto území znovu stalo životem. Doufáme, že tato iniciativa bude odrazovým můstkem pro toto nádherné místo, ale také jako příklad pro ty, kteří jsou v podobné situaci!

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB