Přepočítávání a nemovitosti: co se stane

Poté, co se mnoha zemím podařilo vyrovnat se s krizí Covid, ovlivňuje majitele i potenciální investory cena. Jak se budou měnit hodnoty týkající se nemovitostí? Zahrnuje přezkum ceny všechna odvětví nebo část nemovitostí?
Abychom na tyto otázky odpověděli, rozhodli jsme se vytvořit malého průvodce, který poskytne přehled (předpověď) o tom, co nás v následujících měsících čeká.

Předpokládáme, že pokud jde o leasing, zejména v turistických oblastech, začala válka směrem dolů. Válka však stále poskytuje vysoké ceny. Udržování vysoké cenové lišty je potřeba (v mnoha státech uložených zákonem) zcela dezinfikovat životní prostředí pomocí skutečně nákladného vybavení a metod. Ale ne každý myslí stejným způsobem. Podle předpovědí hlavních ekonomů existují tři scénáře, které by mohly charakterizovat naši blízkou budoucnost. Vše na základě (samozřejmě) trendu nákazové křivky.

V první řadě se předpokládá normalizace, a tím i postupné snižování cenového rozpětí. U dalších dvou však existuje strach z návratu k tzv. První fázi (tedy nucené izolaci) s následným zablokováním celého ekonomického systému. Proto je také zahrnut trh s nemovitostmi. Pokud je návratová vlna únosná a zvládnutelná, doufejme, že bude postupná úprava, přičemž ceny budou stále nižší než v období před krytím. Skutečná devalvace nemovitostí na trhu, která nechává vlastníky, ale i investory zmatené.
Takže je to všechno o přecenění? Doufejme, že ne, ale mluvit o absolutní jistotě by v této fázi bylo riskantní. Kdy bude možné mluvit o skutečném restartu?

Podle odborníků, po létě. Ačkoli je trh s nemovitostmi stále aktivní, natolik, že se v mnoha zemích zdá, že se nikdy nezastavil, obecně blokáda přetrvává. Je nutné vytvořit rozpočet nejen zvážením hodnoty majetku nebo životních nákladů daného národa. Je však nutné vše kalibrovat podle zdravotní situace. Například ve Španělsku, kde jsou životní náklady stále v souladu s evropským průměrem, existuje riziko zpoždění návratu k normálu v důsledku zdravotního kolapsu. Důvod, proč v zemích, jako je tato, můžeme očekávat buď nadměrný nárůst cen (k pohonu celé ekonomiky), nebo naopak devalvaci nemovitostí.

Co je však dobré, je to, že v celkovém průměru zůstává likvidita v oběhu (i přes nejistotu) vysoká. Stejně jako zájem o (mladší) investory, aby se objevili ve světě nemovitostí. Nejméně zasaženým odvětvím z hlediska přecenění bude nájemné, ale u prodejních smluv ... vše se dá očekávat!

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB