Bansky zvyšuje hodnotu nemovitosti

Kdo by si pomyslel, že hodnota nemovitosti mohla vzrůst díky nástěnné malbě, mimo jiné považované za akt vandalismu? Jakkoli se to může zdát absurdní, jedná se o vtipnou anekdotu, do které byl zapojen nejzáhadnější umělec naší doby: Bansky! Pokud vás zajímá více, přečtěte si další řádky. Dnešní čtení bude nejen ilustrativní, ale také zcela alternativní. Takže pokud jste milovníkem umění a světa nemovitostí, můžeme začít!

Začněme představením dotyčného umělce. Jak jsme předpokládali, pro nezasvěcené je Bansky umělec s neznámou identitou, který za sebou zanechává nástěnné malby roztroušené po celém světě. Některé se věnují nejdůležitějším otázkám současnosti, jako je Covidova mimořádná událost, americké volby, vnitřní války na Středním východě. Jiné, které představují poselství naděje nebo ironičtější. Ve světě, kde se umění stále více přehodnocuje, se zdá, že Bansky zasáhlo náš vlastní sektor: realitní.

V Bristolu byl dům na prodej v hodnotě 350 tisíc eur kulisou pro další nástěnnou malbu současného umělce. Pokud by dotyčné grafické znázornění vzbudilo v jiném historickém okamžiku a v rukou jiného jednotlivce rozhořčení a možná stížnost na akt vandalismu, v tomto případě byl účinek opačný. Zastoupený subjekt, starší žena, která kýchá na fasádě „přirozeně“ se svažujícího domu, dala celému majetku přidanou hodnotu.

Jednoduše řečeno, cena vyskočila na 5,5 milionu EUR. Pozoruhodné jmění pro majitele domu, který práci přejmenoval na „Aachoo“, typické onomatopoeie spojené s kýcháním. Sklon budovy ve srovnání se sousedními budovami, s přidáním tohoto pěkného uměleckého díla, proto vyvolal úžas a také štěstí pro majitele. Ale tento příběh má další šťastný konec. Vlastnice domu Aileen Makinová ve skutečnosti vysvětlila různým novinám, že se rozhodla zaujmout, aby dílo chránila s maximální pečlivostí. Mezitím byla připevněna stěna z plexiskla, aby atmosférické látky nepoškodily obraz a nezměnily ho. Na Banských dílech již dříve existovalo mnoho vandalských činů, takže je více než pochopitelné, že Makin naléhavě potřebuje chránit předmět díla.

Stručně řečeno, dobrá zpráva, díky níž pochopíme, jak i jednoduchá nástěnná malba může dát a vytvořit nový aspekt a hodnotu vlastnosti. Zatím nevíme, kdo bude mít štěstí nebo štěstí, že se stane novým vlastníkem nemovitosti. Jisté je, že vás budeme i nadále informovat a informovat o dění ve světě nemovitostí. Pokud se tedy chcete dozvědět více o tomto a dalších tématech souvisejících se světovým realitním trhem, stačí nás nadále sledovat každý den na našem portálu! A vy, chtěli byste někdy mít podobné překvapivé práce na fasádě vašeho domu?

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB