Nadměrný luxus v Lisabonu: příliš slaná nemovitost

Lisabon je nepochybně jedinečnou realitou. Vzhledem k tomu, že je jedno z nejdražších měst na světě, co se týče nemovitostí, zdá se, že má v úmyslu tento rekord udržovat mnohem více. Přestože se mnoho zemí rozhodlo pro devalvaci nemovitostí kvůli pandemii, totéž nelze říci o Portugalsku. Spíše. Mluvíme o diametrálně opačné situaci. Je proto prvořadé, abychom byli schopni tento jev plně porozumět. Proto jsme se v Realigro rozhodli analyzovat portugalskou realitu.
S malým, ale zajímavým sloupcem. Takže, pokud jste připraveni, můžeme to slavnostně otevřít!

Předpokládáme, že nadměrný luxus nalezený v Lisabonu nespadá do standardního segmentu, na který je zaměřena typická poptávka po nemovitostech. Vše je ve skutečnosti omezeno na luxusní cíl. Co je to za zvýšení? Při analýze cenové křivky za posledních deset let dochází mezi lety 2010 a 2020 k nárůstu o 98%. Výrazná míra, zejména pokud vezmeme v úvahu skutečnost, že Lisabon byl již před tímto obdobím považován za jedno z míst. nejdražší na světě, a to jak z hlediska cen nemovitostí, tak iz hlediska životních nákladů.

V několika dalších řádcích se pokusíme pochopit, co vedlo k tak silnému nárůstu, že to určitě nemohlo být podporováno výhradně a výhradně pandemickou krizí posledních měsíců. Podle statistických zjišťování bylo vše vedeno nárůstem poptávky ze strany zahraničních investorů. Ti se vsadili, v pravém slova smyslu, na Portugalsko díky programu Golden Visa. Tato vládní iniciativa, která byla zahájena v roce 2012, představovala rozhodující zlom. Víza jsou ve skutečnosti vydávána evropským občanům, a nikoli nákupem nemovitostí v hodnotě přesahující 500 tisíc EUR.
To vše proto umožnilo rozšířit zájem o tento národ. Vyvstává tato otázka: Kolik stojí v Lisabonu nákup nemovitosti, samozřejmě luxusní? V současné době, abyste se stali vlastníkem „základního“ luxusního domu, začnete od 8 500 eur za metr čtvereční. Ceny však mohou také dosáhnout 11 tisíc (na základě referenční oblasti).

Hodnota pro luxusní nemovitosti však zůstává stejně pod světovým průměrem. V porovnání s 42 tis. Eur za metr čtvereční v Hongkongu, 23 tis. V New Yorku, 17 tis. V Londýně a 15 tis. V Paříži.

Odborníci však nezanechávají velké naděje pro ty, kteří se chtějí o tento trh zajímat. Očekává se, že se vzdálenost mezi těmito úchvatnými metropolemi a krásným Lisabonem v příštích pěti letech zúží. To je důvod, proč by bylo lepší doslova vrhnout se do současné nemovitosti, aniž byste zůstali mimo ni pro nadměrný budoucí nárůst.

Jste připraveni investovat v Portugalsku?

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB