Italská nemovitost: vrátila se důvěra?

Předpokládá se skutečně povzbudivý scénář pro evropské nemovitosti. To zaznamenaly hlavní statistické úřady. Zdá se, že důvěra se vrátila do sektoru nemovitostí, zejména v jedné ze zemí nejvíce postižených světovou krizí: v Itálii.

 Ve skutečnosti krásný poloostrov přilákal mnoho investorů, kteří se rozhodli přemístit a koupili nemovitost v jednom z různých a krásných regionů, které ji tvoří. Ve skutečnosti, od severu na jih, a zejména ve velkých metropolích a pobřežních městech, bylo již v prvním měsíci roku 2020 zaregistrováno značné množství kupních a prodejních smluv.

Rozhodně pozitivní znamení, pokud vezmeme v úvahu tragickou situaci, ve které byl poloostrov teprve loni.
Nyní se ale podrobně podívejme, jak je tento jev strukturován a nakolik ovlivnil národní ekonomiku.

Začněme čísly. Ve srovnání s rokem 2019 bylo v Itálii registrováno zhruba 600 000 smluv (na prodej a nákup). 90% z nich patří do rezidenčního sektoru, který je proto hnací silou italských nemovitostí. Pomalé, ale rozhodné oživení cen ve srovnání s rokem 2019 nevypadá, že by odvrátilo potenciální kupce, kteří se bez ohledu na jejich původ zdají být více nakloněni nákupu nemovitosti ve městě ve srovnání s provincií. Co ale pomohlo a stimulovalo kupující k přístupu na trh s cihlami?

Úrokové sazby. Ano, podle statistických zjišťování se zdá, že se tento rok dotkli historických minim, přestože hlavní úvěrové instituce rozhodně omezily poskytování hypoték. Limity, které jsou ve skutečnosti převedeny na samotnou žádost již zaregistrovanou na začátku roku. O 7% méně než v roce 2019.

Jak jsme již zmínili, metropoly jsou konfigurovány jako nejvíce citovaná realita pro hypotetický přenos. Hlavními městy, která vzbuzují velký zájem, jsou bezpochyby dvě „hlavní města“. Oficiální, Řím, bohatý na historii a nádherné domy z architektonického hlediska a módy a podnikání, Milán.

Posledně jmenovaný, rozhodně méně vázaný na světskou historii, jako je Řím, vytvořil nejbohatší oblasti na úrovni práce, aby postavil obytné oblasti, kde by určitě nechtěla chybět poptávka!

Existují však také výjimky! Opravdu, Bologna, Turín a oblasti pobřeží Amalfi jsou také velmi žádané, známé pro svou přírodní krásu.
Zdá se tedy, že Itálie se objevuje nejen pro potenciál, který nabízejí velká města, ale také pro své vlastní umělecké a kulturní dědictví.

Doufáme, že tento zájem bude pokračovat v čase, aniž by ztratil intenzitu a především kvalitu poptávky. Důležitou roli hrají Millennials, kteří hrají asi 30% investorů. Ačkoli, stejně jako v předchozích průvodcích, bylo zjištěno, že mladí lidé jsou stále nerozhodnější, pokud jde o preference, jejich příspěvek k nemovitostem se stále zdá být příznivý.

Doufejme tedy, že se tento optimismus nezastaví v prvním měsíci roku 2020!

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB