Kryté a nemovitosti: dopady

Dokonce i dnes jsme se rozhodli věnovat náš denní sloupec krizi Covid 19. Zejména se zaměříme na to, jak pandemie radikálně mění mezinárodní ekonomiku, ale především na to, jak ovlivňuje nemovitosti.
Ačkoli byla opatření na zadržování (jiným způsobem) extrémně rychlá a drastická, zůstává důležitou skutečností. Velikost této krize bude mít dopad jako velká deprese po druhé světové válce.
Důvod, proč se předpovědi na toto téma ukazuje jako riskantní. Nyní však analyzujte výsledky, které máme k dispozici, co nejvíce.

Jak? Srovnání současné situace s GFC, globální finanční krize 2007.
Globální krize začala ve finančním světě s velmi vysokou mírou zadlužení. Hovoříme o krizi, která vyvolala hluboké nejistoty nejen u potenciálních investorů do nemovitostí, ale také mezi samotnými věřiteli. Strach z možnosti zůstat nad vodou v takové dramatické situaci. Rychlá propagace však měla v různých výrobních odvětvích jiný dopad. Na realitním trhu jsme zaznamenali propad objemu investic.

Následovalo výrazné snížení jejich hodnot. Velmi silný pokles poptávky, který zjevně zpomalil rychlost oživení národního hospodářství různých zemí. A i když ceny klesly, myopická vize času neumožnila oživení okamžité nemovitosti. Ve skutečnosti došlo teprve v loňském roce k renesanci na realitním trhu také v méně rozvinutých zemích.

Jak se současná krize prezentuje? Předpokládáme, že nečelíme finanční krizi. Ale levné. To se projevuje tím, že například v předem stanovených dobách není možné platit nájemné. Jak jsme již popsali v předchozích příručkách, mnoho států se rozhodlo tuto záležitost projednat. Analýzou situace a tím, že prodlužuji načasování, pomůžu ti, o kterých vím, že se nacházejí v platební neschopnosti.

Nejde jen o nedostatek transakcí. Ale ze strachu na straně investora, ke kterému je třeba přidat obtížnost dodržování smluvních ustanovení také v leasingových smlouvách.
Kromě toho, že se prezentuje jako složitá situace, není v tomto případě možné hlouběji pochopit, jak dlouho a jak se bude tato realita vyvíjet. Přesně proto, že jde o čistě finanční aspekt, ale také o ekonomické a psychologické aspekty úzce související s jednotlivcem a potenciálním investorem.

Bod obratu lze zahlédnout na konci prvních blokování. Když se národní ekonomiky začnou probouzet. A s nimi postupný návrat občanů do předchozího života. Není proto možné určit určité datum částečného nebo úplného zotavení tohoto globálního šoku. Jisté je, že vás v Realigro budeme neustále informovat na našem portálu!

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB