3D domy také v Itálii: tady je revoluce

Už jsme hovořili o tom, jak dnes probíhá děsivá realitní revoluce. Domy jsou přizpůsobeny našim potřebám a samozřejmě jsou stále více členěny. Skutečným vynálezem, který podkopává každé odvětví společnosti, je vynález týkající se 3D tiskáren. Pro mnohé stále záhadné gadgety, schopné zcela změnit naše zvyky. Svět stavebnictví také prochází revolucí. Po vytvoření prvního 3D tištěného domu v Německu přijal tento nový typ nemovitosti také italský poloostrov. Pokud vás zajímá více, v následujících řádcích najdete odpovědi na své otázky. Náš sloupec tedy můžeme zahájit ještě dnes!

Za prvé, jak je strukturován první dům postavený v Itálii? Jedná se o samostatnou budovu rozloženou na dvou podlažích. Obytná plocha má přibližně 80 metrů čtverečních a je tvořena výhradně třívrstvými stěnami. Příslušně vyplněné izolačním materiálem. Kromě toho, jak zdůraznilo výzkumné středisko, které dohlíželo na tento projekt, všechny použité materiály jsou high-tech „Itech 3D“. Ale aniž bychom se touto strukturou zabývali příliš podrobně, nyní chceme analyzovat zrození nové 3D technologie, která se ukazuje jako velmi platná alternativa ke klasickému způsobu stavby nemovitosti.

Zejména 3D tisk vstoupil do stavebního sektoru teprve před 15 lety a přinesl skutečnou revoluci, která má přetrvávat v následujících letech. Ale co je potřeba, ptáte se, abyste mohli vytvořit dům ve 3D? odpověď na tuto otázku není vůbec jednoduchá, vzhledem k tomu, že povolení, která musí být k dispozici, se liší. Nedostatek znalostí o tomto inovativním typu „inteligentní budovy“ by dále vedl k vytvoření struktur, které nesplňují obě standardní potřeby, ale také nejsou v souladu s regulačními povoleními.

Nyní přicházíme k výhodám stavby domu ve 3D. Nejprve je ve srovnání se standardními metodikami identifikována rychlost výstavby. Flexibilita navíc představuje druhý charakterizující prvek, zejména ve světě, jako je ten náš, v neustálém vývoji. Výzvy, které společnost ukládá, jsou založeny hlavně na načasování reakce na externí žádosti a samozřejmě na potřebách spotřebitelů. Kromě toho by se nemělo zapomínat, že v dnešní době je otázka udržitelnosti v módě. Existuje také řada mezinárodních programů, které se rozhodují pro použití recyklovaných materiálů nebo materiálů s nízkým dopadem. S cílem také snížit emise CO2.

A co nevýhody? Budete se divit. První souvisí s nedostatkem znalostí o této metodice. Druhým je potřeba různých zemí investovat do tohoto nového, téměř neznámého sektoru. Budoucnost 3D struktur je stále nejistá, ale doufáme, že se bude stále více vracet do mentality investorů, kteří se zajímají o realizaci těchto projektů od nuly.

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB