Feng-šuej a inteligentní nemovitosti: novinky z Hongkongu

Často jsme hovořili o tom, jak je zenová filozofie zásadní pro to, abychom mohli lépe žít v domácnosti. Zejména v období, jako je to, které zažíváme, je zásadní být schopen najít správný kompromis mezi inovacemi a tradicí. Symbolickým příkladem, na který vás dnes chceme upozornit, je inteligentní mini byt postavený v Hongkongu. Víte, když mluvíme o Asii, vždy očekáváme zajímavé zprávy.

Jedná se o malý, velmi malý byt, který je protagonistou projektu „Smart Zendo“. Účelem, jak se očekávalo, je spojit dva zjevně kontrastní, ale vzájemně se doplňující aspekty: inteligentní logika s komfortem spojeným s tradicí feng shui. Jak je tedy tento byt charakterizován?

Nejprve je třeba poznamenat, že po rychlé renovaci bylo možné získat čtyři pokoje. Zpočátku byli jen dva. Celá konstrukce je plně domácí automatizace, takže neexistují žádné klasické spínače, ale vše je ovládáno hlasovým ovládáním. Od projekčních pláten po elektronické dveřní a závěsové zámky, aniž by byla zanedbána klimatizace a káva! Zdálo by se to jako extrémně inteligentní projekt ... ale kde je komponenta Zen? Nejprve je to identifikováno při výběru materiálů. Jak je známo, výše uvedená filozofie je založena na kontinuu mezi člověkem a přírodou. Nerozpustná vazba, kterou nelze podceňovat a být upřednostňována i v domácím prostředí (přirozeně umělá). Kromě toho je primárním prvkem zenové filozofie správa prostorů. Podle designérů je „zen“ stav mysli, který je nezbytný k dosažení vnitřní pohody.

Odstranit všechny formy stresu a podrážděnosti. Je proto užitečné zajistit správný prostor pro individuální vybavení, aniž by došlo k vizuálnímu a fyzickému překrytí. Proto je v tomto bytě televizor zcela integrován do stěn nábytku, dřevěná podlaha připomíná přírodu, přestože je dokonalým úkrytem pro četná, ale neviditelná inteligentní zařízení. Stůl v obývacím pokoji je velký, ale zároveň se dá zavřít do několika centimetrů. To vše umožňuje druhý základní charakter Feng Shui: cyklická změna v uspořádání zařízení.

S tímto projektem se snažíme přimět lidi, aby pochopili, jak jednoduché a zásadní je, aby bylo možné změnit rozložení prostředí, ve kterém žijete, pomocí několika opatření. Mezi různými zařízeními jsou udržovány správné vzdálenosti, aby ti, kteří budou využívat tuto vlastnost, měli pocit, že jsou v klidu sami se sebou a nedusí se přítomností příliš mnoha předmětů.

Tento projekt nelze definovat jako skutečnou novinku, protože v této zemi je tradice feng shui velmi stará. Je to však spojení s technologickými inovacemi, které prozatím nejsou všudypřítomné, ale zahrnují kulturu, která přesahuje historické knihy, ale která se také realizuje ve zdech domova!

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB