Nejnovější zprávy z Irska: rostoucí nájemné

Irsko mluví jasně. Jsou to nájemné v pólové poloze. Zdá se, že ve světě zcela pohlceném nouzovou situací Coronavirus Irsko nechce zastavit žádný trend v oblasti nemovitostí. Podle zjištění nejnovějších statistických zjišťování se zdá, že poptávka i nabídka exponenciálně vzrostla, pokud se odkazuje na nájemní smlouvy.
Ale jak to dosáhlo této úrovně? Pojďme to zjistit společně pečlivým přečtením několika následujících řádků.

Předpokládáme, že počet reklam (obecně) vzrostl o 13% na celostátní úrovni. Je však nutné pochopit, jaké jsou rozměry tohoto jevu. Nejprve je třeba zdůraznit, že většina nájemného je soustředěna v dublinské oblasti. Mluvíme o 300 dalších oznámeních ve srovnání s minulým rokem. V této oblasti je také soustředěna poptávka. Tento segment, nájemné, se proto ve srovnání s loňským rokem zvýšil, pokud vezmeme v úvahu Dublin.

Výrazný nárůst, který podle všeho podporuje bohatý základní trh, který není příliš otevřený ven. Irsko je ve skutečnosti, jak jsme již často říkali, známé svou vzácnou otevřeností vůči mezinárodním vztahům v oblasti nemovitostí. Zahraniční portfolia zůstávají neustále ovlivňována pouze v luxusním sektoru, vzhledem k již tak vysokým standardním cenám.

Co ale souvisí s nárůstem počtu nemovitostí potřebných pro leasingové smlouvy, přímo v centrální oblasti země?
Nepochybně je přítomnost více nemovitostí na trhu spojena se silným kolapsem cestovního ruchu. Zejména v centrálnějších oblastech, které jsou předmětem většího zájmu turistů, zaznamenaly dostupnost rovnající se 150 jednotkám více než ve stejném období roku 2019. Přes referenční měřítko je stále velmi omezený (vzhledem k tomu, že dublinský trh pokrývá celý poptávka, potřebuje nabídku asi 1000 domů k dispozici za týden), tento obrat může změnit celou strukturu trhu s nemovitostmi.

Jaká je paradoxní situace? Ačkoli na trhu existuje obrovská dodatečná dostupnost objemů, nutnost rozšířit nabídku pro rostoucí poptávku den co den je naléhavá. Novinkou jsou projekty, které se chystají připravit novou organizační strukturu pro irský trh s pronájmy, který pravděpodobně zůstane v pohotovostním stavu kvůli situaci v Coronavirus. (ve skutečnosti v Irsku bude zítra blokování).


Z hlediska cen jsou však nejdostupnější oblasti okrajové. Začíná od minima 800 eur až po maximální střechy nad 1200 eur.

Jak se ale bude irská situace vyvíjet? Nemůžeme dát určitou odpověď, ale zjevně jedno číslo je jasné: irské nemovitosti již nejsou založeny na prodeji a nákupu nemovitostí, ale na podpisu leasingových smluv. Ale pokud se chcete dozvědět více, stačí zůstat na našem portálu!

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB