Odskočit čínské nemovitosti

Jak je nyní známo, nouzová situace v Covid měla první ohnisko v dnes slavném městě Wuhan. Poté, co se virus rozšířil do celého světa, bylo možné analyzovat, jak v různých zemích způsobil různé účinky v každém hospodářském odvětví. Je zřejmé, že nevylučuje národní trh s nemovitostmi. I když se Číňané vždy považovali za moc také z hlediska investic, zdá se, že v současné době představují pro potenciální kupce velký problém. To je z jednoho prostého důvodu. Čína drasticky zvyšuje své ceny domů. Dnes proto zjistíme, jak se čínská nemovitost od počátku roku 2020 vyvíjí. Zejména pokud jde o zaznamenaný mimořádný nárůst.

Začněme investicemi do nemovitostí. Jak uvádí předchozí sloupec, národní investice do nemovitostí dosáhly v prvních sedmi měsících roku 2020 ročně + 4%. Přitom zrychlily růst o 2% zaznamenaný v první polovině roku.

Ale je tu ale. Opětovným analyzováním situace od konce evropského roku a mimo čínský Nový rok došlo ke zpomalení. Respektivně ve srovnání se stejným obdobím minulého roku (červenec 2019). Porovnání ukazuje velmi mírný nárůst cen, ne tak šokující, ale to nás nutí myslet. Kdyby byla situace normální, nebyl by důvod k tomu, aby se tyto řádky psaly. Ale vzhledem k skryté nouzi si tento případ zaslouží naši pozornost.

Celková hodnota čínských investic vzrostla v době, kdy se globální trh s nemovitostmi znehodnocoval. Toto je řekl, aby byl ideální čas investovat. Opravdu je. Ale zřejmě už ne v Číně. Ve skutečnosti, pokud analyzujeme „inaugurační“ situaci pandemie, připomínáme, že ceny čínských nemovitostí se zhroutily. Zejména kolem oblasti zasažené prvním ohniskem. Zatímco investoři doufali, že zaznamenají další pokles cen, zdá se, že se jejich přání nenaplnilo. Pravděpodobně kvůli potřebě zvýšit ekonomiku čínská nemovitost nevěnovala pozornost sekundárním strategiím. Ve skutečnosti ceny okamžitě vzrostly, což vedlo k významnému otřesu celého sektoru nemovitostí.

A co prodeje? V posledním období byl zaznamenán celkový pokles o 5,8%. Stručně řečeno, situace se zdá docela neobvyklá, protože na jedné straně se objevuje potřeba, aby se země z krize znovu vynořila, ale na druhé straně nemožnost mnoha z nich mít přístup na realitní trh kvůli těmto nepříliš strategickým překážkám vstupu. .
Jak se bude situace vyvíjet? Při čekání na vyřešení tohoto dilematu nemáme pochybnosti. Zveme vás, abyste pokračovali v sledování našeho portálu, abyste každý den dostávali veškeré informace o mezinárodním trhu nemovitostí. Vždy tady, vždy s týmem Realigro!

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB