Utrpení Chile: nejnovější zprávy

Dobře víme, že je zkoušena celá zeměkoule. Ve světě, kde je naléhavá potřeba revoluce, nejsou všechny národy schopny dosáhnout stejných výsledků. Dnes ve společnosti Realigro chceme popsat, jak se pohybuje jeden z nejvíce ovlivněných trhů, pokud jde o nemovitosti. Nespornou hvězdou tohoto sloupce je chilský národ.

S historií sahající až do předkolumbovské doby zažívá Chile skutečně dramatickou situaci. Což se snaží ukázat známky zlepšení. Důvod proč jsme se rozhodli se o to postarat. Pokud vás tedy zajímá, můžeme dnes zahájit provoz našeho sloupce.
Předpokládáme, že historie, i v tomto případě, je pro nás užitečná. Jako všechny země, které prožily roky a roky diktatury, i dnes se Chile nachází v „zmatené“ republice. S malou schopností přizpůsobit se době. To vše samozřejmě také proudí na trh nemovitostí.

Podívejme se tedy, jak se nemovitosti pohybují od prvního čtvrtletí. Zvýraznění pandemie koronavirů. Je samozřejmé, že situace devastuje celou ekonomiku. Průměrná cena nových bytů ve Velkém Santiagu vzrostla od loňského roku do prvního čtvrtletí roku 2020 pouze o 0,26%. Pokud vezmete v úvahu, že ve stejném období mezi lety 2018 a 2019 byl nárůst namísto 9,98 %, není překvapením, jak dramatický je evidentní.

Klesá také nabídka a poptávka. Stačí říci, že domy na prodej se číselně nezvyšují a navíc doba strávená na trhu dosáhla dokonce 140 dnů. Děsivé číslo, které předpokládá realitní bublinu u dveří. Kromě toho se zdá, že poptávka, jak je uvedeno výše, zůstává statická. Také byrokracie nepomáhá. V prvních čtyřech měsících roku 2020 se celkový počet ploch připravených pro stavbu nových budov snížil o 47%. Což znamená, že stavební sektor je také v krizi. Výnosy však zůstávají u nájmů mírné s měsíční sazbou kolem 390 USD.

Případ týkající se kupních smluv je stále menší a menší, s minimální hranicí 3 000 $ za metr čtvereční. Obecně se chilská ekonomika snížila o 15% a chilská centrální banka očekává ještě drastickější pokles. Stručně řečeno, situace se jeví jako skutečně dramatická. My v Realigro budeme pokračovat ve své misi. To znamená být schopen šířit co nejvíce informací o mezinárodním trhu s nemovitostmi. Každý den na našem portálu najdete všechny novinky týkající se tohoto kritického období, které, jak doufáme, skončí co nejdříve. Během čekání na růžový konec vás žádáme, abyste zůstali v obraze. Vždy tady, vždy na Realigro!

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB