Fintech a nemovitostí

Finance, technologie a nemovitosti se konečně spojily. Toto je jedna z posledních zpráv, která byla objevena v posledním období, ze světového panoramatu nemovitostí.
Zapojení těchto tří oblastí není příliš nové. Ale uplatnění této unie na realitním trhu ano. V posledních letech se do světa financí ve skutečnosti stále více zapojují různé typy vyjednávání. Ale na čem tato změna, která mění modality nemovitostí, závisí?

Tato situace je bezpochyby výsledkem vstupu nových subjektů do nemovitostí, jako jsou fondy a společnosti spravující aktiva. Kromě toho investice do skutečných technologických revolucí pomohly vytvořit podporu pro situaci, která je již dostatečně dynamická, což nám umožnilo přijmout širší a složitější realitní systém. Proč byla role technologie tak zásadní?

Především, zejména v mnoha zemích, kde vnitřní byrokracie omezuje, je nezbytné podporovat a usnadňovat investice, pokud jde o účinnost, metody a úspory.
Na druhou stranu však není možné, pouze pomocí technologického sektoru, vyřešit některé zásadní kroky související s řešením jakékoli transakce s nemovitostmi. Příklad? Regulační a povolovací aspekty, které se v jednotlivých zemích liší.

Mezi technologiemi aplikovanými na nemovitosti, díky nimž je možné dále zlepšovat dynamiku, která s nimi souvisí, identifikujeme systém „blockchain“. Celo italská technologie, která spočívá ve své funkčnosti v různých fázích: první, která se týká vytvoření digitálního pasu operace, druhá vytvoření podrobné karty obsahující různé informace o majetku, předchozí dohody a všechny informace týkající se samotné nemovitosti. Ohnisko této nové technologie, aplikované na nemovitosti, je dáno nemožností modifikovat předchozí informace. Větší jistota tedy pro investora, majitele a obecně pro ty, kteří si přejí získat většinu informací o nemovitosti. Evidence nemovitostí na dosah každého.

Dalším prvkem ve prospěch této unie jsou platformy crowdfundingu. Ta umožňují získat kapitál i ve formě dluhu, a to i pro malé investory. Je tak možné rozšířit skupinu potenciálních investorů a přiblížit je světu financí.

Je zřejmé, že oba výše uvedené systémy nebyly zcela harmonizovány. I když se zdá, že tato italská iniciativa byla ve skutečnosti oceněna i v jiných zemích, je stále jasné, že bude nutné odložit, aby byl vytvořen rozhodně homogennější systém. Bez ohledu na to, zda budou přijaty nové technologie nebo inovativní systémy, byrokraticko - správní kultura a tradice však musí zásadním způsobem ovlivnit všechny volby týkající se trhu nemovitostí.

Není tedy známo, jak se bude situace vyvíjet. Ale bezpochyby se spojení nemovitostí, technologií a financí jeví jako skutečně úspěšné!

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB