Švýcarská nemovitost: psychologická rizika

V tomto pandemickém období bylo zasaženo také Švýcarsko, které bylo vždy považováno za neutrální národ. Nejen na ekonomické úrovni, ale především v našem sektoru, realitním sektoru. Netřeba dodávat, že Coronavirus ovlivnil také Švýcarsko ... ale jak? Jaké jsou rozměry této pandemie? Zjistíme společně na základě dostupných údajů.
V prvním čtvrtletí roku 2020 měla Covidova krize téměř nulový dopad na nemovitosti. Stačí říci, že plánované transakce byly zcela uzavřeny a ceny rezidenčních nemovitostí (obsazené) se mírně snížily. Pouze 0,43%. V prvních dubnových týdnech však psychologický faktor hrál špatný vtip.

Mnoho potenciálních investorů udělalo krok zpět před propojením s realitním trhem. Ve skutečnosti se očekává vyšší úroveň zabezpečení, která může umožnit rozhodně cílenější a vědomější akci. Daleko od nerovnováhy na trhu.

Co charakterizuje toto psychologické riziko? Pro investory se jedná o záležitosti týkající se dvou hlavních faktorů:
- S klesajícími cenami
- K přehřátí trhu

A i když se jedná pouze o dvě proměnné, zdá se, že švýcarský trh s nemovitostmi je s těmito potenciálními kritickými problémy velmi svázán.
Jak se však v nadcházejících měsících bude vyvíjet švýcarská nemovitost?

Existuje plán, ale problémy po recesi nezaručují, že může být plně dosaženo. Transakce na trhu však budou velmi omezené. V pozdější fázi se vyvine větší otevření.
Není divu, že ve Švýcarsku došlo k zablokování, které ani tak nevyplývalo z ekonomické - finanční, ale psychologické - sociální situace. V zemi, kde je regulační systém, byť extrémně rigidní, jedním z nejuznávanějších občanství na světě, člověk chápe, jak absence stability přináší psychologii jednotlivce pocit dezorientace a dezorientace.

Švýcarský trh s nemovitostmi patří také k nejrůznějším. Ale víte, základní ceny jsou stále vyšší, než je evropský průměr, se skutečně exkluzivním luxusním segmentem. Investoři, kteří si jsou vědomi síly švýcarských nemovitostí, se však rozhodnou vytěžit své úspory v tomto odvětví. Buď za jednoduchou investici do budoucnosti, nebo za to, že jsou sami generátory nabídky, která může přilákat zájemce o zákazníky.

Obecně se očekává, že toto zablokování bude vyřešeno co nejdříve, což umožní švýcarským nemovitostem získat zpět podíl. Pokud by situace přetrvávala, nelze stagnaci v tomto odvětví vyloučit. Situace, která není příliš jasná, ale doufejme, se může vyvinout nejlepším způsobem.
Bohužel po celém světě jsme svědky bezprecedentní krize. Není proto překvapivé, že i takový silný stav může utrpět odpor.
Jisté je, že my v Realigro vás budeme i nadále aktualizovat na našem portálu.

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB