Horská dráha cen: světová situace

Jak víte, naše nejnovější aktualizace se týkají hlavně toho, jak se mezinárodní trh nemovitostí brání proti nouzi Covid. Dnes jsme se v Realigro rozhodli informovat vás o náhlé změně cen, která ovlivňuje většinu velkých měst. Zde je tedy stručná, ale zajímavá analýza výše uvedeného tématu. Pokud jste tedy připraveni a chcete vědět víc, můžeme zahájit činnost našeho miniprůvodce!
Předpokládáme, že zprávy jsou nejlepší. Globální cenový index ve skutečnosti znepokojivě poklesl, zejména v posledních měsících. Důsledkem toho byla roční míra růstu realitního sektoru, která dosáhla 3%. Dosud nejnižší zaznamenaná v historii. Není samozřejmě překvapením, že portfolio věnované investicím do nemovitostí je v současné době prázdné. Známky oslabujícího výkonu lze připsat obecné nejistotě, která způsobila nestabilitu způsobenou Covidovou mimořádnou situací. Zejména pokleslo procento v poměru k počtu měst zapojených do tohoto tragického poklesu cen. Z 15% metropolí se to změnilo na 50%. Značná mezera, která, jak se zdá, doslova ochromila každého potenciálního zákazníka. Znepokojující je také odvětví luxusu. Na rozdíl od toho, co bylo zaznamenáno na začátku pandemie (hovoříme o období od března do května 2020), je nyní luxusní segment také ohrožen vnějšími kritiky. Co to znamená?

V zásadě existují dva faktory. Prvním z nich je děsivá devalvace nebo nadměrné zvýšení cen referenčních vlastností. Diametrálně odlišné volby, ale se stejným cílem. To je zvýšit trh. Druhým důvodem je obava, že nebudete moci bezpečně investovat, a to kvůli primárním nákladům, které se mohou v období úplného uzavření, dokonce i pro extrémně dobře situovanou osobu, zvýšit. Podrobnou analýzou pořadí nejvíce zasažených měst na světě můžeme na prvních místech identifikovat tureckou realitu, která se vyznačuje velmi omezenou nabídkou a oslabením turecké liry.

K tomu se přidává náhlý nárůst populace v této zemi, který způsobil dezorientaci a sociální, ekonomickou a environmentální nerovnováhu. Poté se objeví evropská města, mezi nimiž pozitivně vyniká Lucembursko. Je to jediná země, která zaznamenala nárůst o 14%. Na druhou stranu švédská města, která jsou známá tím, že neutrpěla formální blokádu, se vyznačují růstem, i když mírným, růstem cen a příjmů. Nebyl to vítězný krok nepoužít žádné uzamčení? Podle shromážděných údajů pravděpodobně ano. Stručně řečeno, kritická situace je obecně společným vláknem, které spojuje každý národ. Bez ohledu na vládní politiku a omezení, která jsou více či méně pronikavá k řešení globální nouze. Co se stane v příštích měsících, zůstává dilematem. Jako vždy, ve společnosti Realigro vás budeme i nadále informovat o možných dopadech na realitním trhu!

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB