Chorvatsko po Covid: uzdraví se?

Nyní se všichni dívají na to, jak Covid radikálně změnil mezinárodní realitní trhy. V období, kdy se zdálo, že koupě nemovitosti je bezpečnou investicí, stačila ke změně tabulek pandemická krize. Často jsme poskytli přehled o pokroku národní a evropské cihly. Pokoušet se pochopit, kam se vyplatí investovat, nebo obecně, jak může být tento krok pozitivní pro naše portfolio zájmů.

Dnes jsme se rozhodli umístit pod bedlivým dohledem našeho týmu jedinečný případ. Území jedinečné země, nádherné, ale které se v současné době zdá být v nesnázích. Mluvíme o Chorvatsku. Pojďme tedy společně zjistit, jak se tato země pohybuje, záviděníhodnou pro své naturalistické krásy. Začněme s údaji z května. Během takzvané fáze 2 nebylo Chorvatsko zcela zapojeno do skutečné nekontrolovatelné zdravotní situace. Ve skutečnosti mluvíme o něco málo přes dva tisíce případů, 80 úmrtí a 1 500 uzdravení (opět v květnu). Zhruba pozitivní situace ve srovnání s mnoha dalšími evropskými realitami, které byly protagonisty této kritičnosti biblických dimenzí. Přesto se zdá, že ideální stav, kdy můžete v klidu investovat do nemovitostí, kolísá. Překážka nebyla dána ani tak zdravotnictví, jako spíše ekonomickému. A projekce rozhodně neveští nic dobrého. Samozřejmě, protože je třeba si uvědomit, že ve stejném období loňského roku bylo Chorvatsko již pátým rokem kvalifikováno jako rostoucí národ. Jak na turistické úrovni, ale především díky realitnímu sektoru. Není divu, že tato země touto pandemickou mimořádnou situací velmi trpí.

Podle toho, co prohlásil prezident Asociace realitních kanceláří Jutarnji List, v tomto historickém okamžiku prodávají v Chorvatsku pouze ti, kdo jsou k tomu nuceni. Což znamená, že přízračná realitní bublina by mohla být za rohem. Nejde o pouhé snížení cen. Ale patová, nejistá, prakticky se zastavila. Mnoho odborníků v tomto odvětví uvádí, že riziko bubliny již pravděpodobně nějakou dobu existovalo. Prostě to „tlumila“ obrovská turistická vlna, která tento národ samozřejmě vždy charakterizovala. A v době, kdy se odvětví cestovního ruchu také ukázalo jako neznámý faktor pro národní hospodářství, není divu, jak se objevil problém omezený na chorvatskou cihlu.

Na rozdíl od jiných okolních realit se proto Chorvatsko rozhodlo investovat do boje proti mimořádné události Covid (která se z numerického hlediska neukázala být tak zatěžující) s ohledem na ochranu ekonomiky. Jak se bude vyvíjet trh s nemovitostmi? Praskne obávaná bublina, nebo je ještě nějaká naděje pro chorvatskou cihlu? Mezitím, než budeme mít společně nové novinky, vás zveme, abyste zůstali naladěni na náš portál!

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB