Egypt v nesnázích: takto vypadá cihla

Egypt, který je vždy oblíbeným cílem mladých dobrodruhů, milovníků historie a exotiky, utrpěl porážku. Ze stejného důvodu, který zablokoval celou planetu: pandemie. Nebudeme zacházet do podrobností omezených na zdravotní krizi, protože to není naše oblast. Podrobně však analyzujeme, jaká je současná situace ohledně egyptských nemovitostí. Trh s nemovitostmi, který se na rozdíl od mnoha jiných národů rozhodl jednat samostatně. A my v Realigro jsme nemohli nechat tuto čerstvou novinku uniknout nám. Rozhodli jsme se o to s vámi podělit! Takže pokud jste připraveni, můžeme začít!
Vycházíme z předpokladu, že zdravotní krize v Egyptě je jen jedním z mnoha problémů, které tuto zemi postihují. Je to země tak úžasná, jak se obávají, zejména potenciálních investorů, kvůli nepokojům v důsledku různých teroristických útoků. Není proto divu, že pokles zájmu o tuto zemi ze strany kupujících byl výrazný.

Již loni, ve stejném období, bylo o 17% méně nájemních a / nebo realitních smluv. Ale na rozdíl od mnoha jiných realit, které se k překonání krize rozhodly snížit ceny, Egypt následoval zcela nezávislou linii. Aby Egypt čelil problému pandemie se silnými dopady na ekonomický systém, dobře myslel na výrazné zvýšení cen nemovitostí.

Mluvíme o +35% již zaznamenaných v březnu, vrchol pandemie. Mělo by se také pamatovat na to, že v současné době byla omezení nemovitostí zrušena a navzdory všemu jsou ceny stále vysoké. Ve snaze oživit cestovní ruch i egyptskou ekonomiku prezident Abdel Fattah el-Sisi zrušil další omezení, jako jsou omezení týkající se zahraničního vlastnictví v Egyptě. Stejná vláda, která je součástí egyptských nemovitostí jako hlavní vlastník půdy v zemi, přijala strategie partnerství veřejného a soukromého sektoru. Proč tedy toto nepřátelství vůči snižování cen v kritickém období, jaké zažívá každý národ na světě? K zodpovězení této otázky musíme udělat krok zpět.

Podle odborníků zažila egyptská ekonomika v posledních letech exponenciální růst. Zejména pokud analyzujeme historii týkající se čtyř let před rokem 2020, uvidíme +6%. To vše díky různým reformám zahájeným vládou na podporu hospodářského oživení. Otázka tedy vyvstává spontánně. Může to být vítězná strategie, jak se vyhnout skutečné krizi, nebo to byla egyptská pouhá náhoda a brzy dojde ke zhroucení celé struktury nemovitostí? Chcete-li se dozvědět více o tomto a mnoha dalších tématech, zveme vás, abyste zůstali naladěni na náš portál!

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB