Čína po Coronavirus: obnova nemovitostí

Podle zpráv z hlavních národních médií se nyní zdá, že Čína zcela překonala pohotovost pro Coronavirus. Sektor nemovitostí představuje jako vždy jasné vyjádření blahobytu země. A nikdy jako tentokrát nemohla být tato věta vhodnější. Dnes jsme se ve skutečnosti rozhodli přinést vám hlavní dynamiku týkající se čínských nemovitostí po krizi z Coronavirus. Zkusme je tedy důkladně pochopit.

Údaje týkající se prodeje domů registrovaných v Číně v posledních několika týdnech jsou jasné! Skutečné zotavení po zhroucení, které dobře funguje. Ve skutečnosti během této závažné nouzové situace tržby klesly o 99,7%. Toto jsou čísla za období od prvního dne, kdy byl vyhlášen pandemický stát v Číně, až do posledního dne, kdy byl vyhlášen konec této smutné stránky historie.

Dalším prvkem, který nám umožňuje pochopit, jak úzce souvisí nemovitost se zbývající ekonomickou dynamikou dané země, je následující. Znovuotevření komerčních aktivit, které bylo zahájeno po dlouhém období extrémních omezení, automaticky zvýšilo prodej nemovitostí.

Při pohledu na hlavních třicet čínských trhů je možné si všimnout, jak již v prvních březnových týdnech zaznamenaly transakce s nemovitostmi (kupní a prodejní smlouvy) nárůst o téměř devět procentních bodů ve srovnání s předchozím měsícem.

Přestože je situace stále pozitivní, je třeba ji porovnat se zbytkem konkurenčních trhů. Obecně se zdá, že to, co očekává různé národy, co se týče nemovitostí, nedává zvláštní naději. Ekonomové v tomto odvětví předpovídají silný náraz. Skutečná změna obtížně spravovatelných tržních zůstatků.

Zbývá tedy zjistit, zda se má čínská situace považovat za zcela pozitivní nebo pouze částečně. Je toto zotavení pouze výsledkem krátkodobého znovuzrození po hluboké krizi nebo je to ve skutečnosti stojí za zmínku ve srovnání s jinými státy?

Ve skutečnosti na ostatních trzích došlo ke kolapsu cen, podobně jako u čínských. Problém pro evropské nemovitosti je však dán tím, že investoři nemají skutečný zájem o přístup na trh s nemovitostmi. Průměrně opačná situace tedy vůči Asii. Evropský problém, a tedy čínská síla, není ani tak nedostatkem dobrých investičních příležitostí. Naopak problém spočívá právě v psychologii kupujícího. V Evropě, stejně jako v Americe, kde je nouzová situace stále na počátku, se investice na trhu s nemovitostmi nejeví jako nezbytná.

V národě, kde se však zdá, že touha obnovit období kritického patu je běžná, je patrné zaznamenat rozhodně aktivnější postoj.


Jak se bude situace vyvíjet? Podle hlavních statistických průzkumů se zdá, že čínské oživení má před sebou sjezdovou cestu!

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB