Dům snů se mění: nová přání

To jsme již popsali v předchozích průvodcích. Je však třeba dále zdůraznit, že potřeby kupujících se v současné době neustále mění. Zvláště pokud jde o váš vysněný domov nebo dočasný pronájem. Ve skutečnosti se zdá, že podle studií existuje skutečná propast mezi potřebami od počátku výluky a současnou situací. Všichni bychom mohli začít od jednoduchého potvrzení, že „čím více místa je, tím lépe“. Ve skutečnosti odborníci v oboru zvrátili tuto mantru, která se zdála být tak zavedená.

Statistiky zdůrazňují, že preference vůči vilám, chatám nebo dokonce statkům se zvýšily, ale pouze o 12% více než v roce 2020. Velmi malé procento, které se však v tomto případě hodně počítá. Totéž platí pro balkony a terasy, které nyní musíte mít pro domy našich snů. Pokud se však jedná o vodítko při výběru nemovitosti ke koupi, nelze ji použít pro podpis nájemních smluv. Podívejme se na minimální požadovaný povrch. Bude se zvyšovat - budete si myslet. Ve skutečnosti to zůstalo nezměněno. Mluvíme o asi 65 metrech čtverečních. A řekneme vám víc. Maximální plocha je dokonce snížena o téměř 2 procentní body.

Ale čemu vděčíme za tyto podstatné rozdíly mezi těmito dvěma typy?
V zásadě zvýšení dostupnosti prostoru k pronájmu automaticky určuje zvýšení nájemného. Důvod, pro který, vzhledem k tomu, že již nahoře to bude nedefinitivní řešení, se pokusíme najít byty v dobrém stavu, ale bez velkého pohodlí. Volba domu snů je úplně jiná. Protože je to považováno za definitivní investici a je určeno, že v průběhu času zůstane. Proto není divu, jak se v tomto případě zvýšily maximální výdaje.

Ale kromě těchto čistě číselných údajů existuje další prvek oddělení mezi těmito dvěma typy. To je oblast, kam se vlastně chcete přestěhovat. Dočasně nebo trvale. V případě skutečného nákupu jsou upřednostňovány oblasti sousedící s velkými městskými aglomeracemi. Možná v blízkosti přirozenějších venkovských oblastí. A hádejte, co místo toho hledají budoucí upisovatelé leasingu? Přesný opak! Ve skutečnosti se pro nájemné rozhoduje pro centrální řešení.

Ať už jsou dokonale napojeny na městskou síť, nebo pro ty, kteří chtějí utratit více, v nejživější a hlavní části metropole.
Pokud tedy na jedné straně potřebujeme naplnit touhu po nezávislosti a odtržení od městské reality, na straně druhé se objeví myšlenka cítit nedílnou součást samotného města. Ačkoli v kolektivní představivosti tedy existovala jediná cesta volby, která spojovala oba typy, ve skutečnosti, jak je patrné z našeho sloupce, jsou rozdíly evidentní. Jaká bude situace za několik měsíců? Nastane nová změna nebo zůstatek zůstane nezměněn? Na zodpovězení této otázky si budeme muset počkat. Mezitím však zůstaňte na našem portálu informováni. Vždy tady, vždy s Realigro!

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB