Stále dražší Švýcarsko

Švýcarsko bylo vždy zasvěceno jako neutrální, ale také velmi drahá země. Řekněme, že za pár, s ohledem na skutečně vysoké životní náklady, ale dobře kalibrované na základě vynikajících nabízených služeb. Ale v situaci obecného chaosu se Švýcarsko zdá být více než stabilní. A to natolik, že místo snížení cen jejich vlastností je zvyšuje. Už jsme viděli, jak během roku 2020 existovaly značné problémy, pokud jde o schopnost různých ekonomik zůstat aktivní a především nad vodou na trhu. Zdá se, že Švýcarsko žádný z těchto problémů nemělo. Proto jsme se v Realigro rozhodli analyzovat situaci, která charakterizuje tuto realitu. Takže pokud jste připraveni, můžeme začít!

Podle statistik je Švýcarsko jednou ze zemí, která zaznamenala nejvyšší růst, pokud jde o ceny na trhu nemovitostí. Zvýšení o 60% ve srovnání s rokem 2019. Zvýšení, které zřejmě bude chtít pokračovat i v následujících měsících. Dvojciferný nárůst se sice týká hlavně 76 měst. Což znamená pouze 4% z celkového počtu. Ale to není vše. Přestože se toto procento jeví jako tak malé, stojí za zmínku skutečný skok zaznamenaný v hlavních centrech země.

Stejně jako v Ženevě, Curychu, Basileji, Lausanne a Zugu. Není proto překvapením, jak byl nárůst zaznamenán v nejexkluzivnějších základních realitách, na rozdíl od centrální oblasti země, která je levnější. Podívejme se podrobně na ceny. Podle zpráv Mezinárodní banky je průměrná cena 15 000 franků. Ale první místo obsadil Gstaad, zlomek obce Saanen, se svými 19 800 franky. Z hlediska typu obydlí roste zájem o typicky horské domy.

Což tedy plně evokuje švýcarskou tradici. V tomto případě vynikla oblast Laax / Films, Zermatt a Verbier, Engelberg a Andermatt. Jedinou neočekávanou výjimkou byla výjimka týkající se oblasti Ticino, která místo toho zaznamenala propad cen. Opět, jak uvádí stejná zpráva. Obecně platí, že bez ohledu na dynamiku zvyšování nebo snižování cen zůstává Švýcarsko velmi oblíbeným cílem mnoha lidí, kteří se chtějí přestěhovat. Navzdory tomu představují ceny v poměru k životním nákladům jakousi přirozenou bariéru pro ty, kteří nemají dostatečné finanční zdroje, aby si mohli dovolit více než pohodlný životní styl. Není známo, zda se s novým rokem situace u potenciálních investorů zlepší nebo zhorší. Hodně bude záležet také na zdravotních stavech a na tom, jak se s nimi Švýcarsko bude snažit vypořádat.

Ve skutečnosti si připomínáme, že přestože bylo Švýcarsko mimořádně bohatou zemí, bylo přesto svědkem kolapsu nemocničních struktur. Kvůli nedostatku lůžek v důsledku pandemie Covid-19. Ale pokud se chcete dozvědět více, doporučujeme vám zůstat naladěni na náš portál. Každý den najdete nejnovější zprávy o mezinárodních nemovitostech!

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB