Rostoucí ceny: Německo na historickém maximu

Je známo, že trh s nemovitostmi je extrémně citlivý na ekonomické a sociální změny v zemi. Ve skutečnosti se během minulého roku ve většině evropských hlavních měst jako důkaz toho zhroutily ceny nemovitostí. Důvod je prostý. Nedostatečná možnost potenciálních investorů prohlédnout si nebo uzavřít koupi nemovitosti vedla samotné vlastníky ke snížení prodejních cen za koupi těchto nemovitostí.

Pokus, který bychom mohli definovat jako zoufalý, zaměřený na udržení národního hospodářství. V dnešním sloupci budeme analyzovat velmi konkrétní jev, který ovlivnil několik evropských národů v období po pandemii. Ten se týkal zvýšení cen nemovitostí. Dnešním protagonistou je Německo, země, ve které již v prvním čtvrtletí ceny domů meziročně vzrostly o téměř 10%. Velký nárůst, který potvrzuje vzestupný trend, který je konstantní po dobu nejméně deseti let. Nyní se podívejme, zda v této zemi může vzniknout realitní bublina, jak se mnozí obávají.

V dnešním sloupci se proto pokusíme podrobně analyzovat, jaká je současná situace a jak se může vyvíjet v následujících měsících. Takže pokud jste připraveni a zaujati tématem ... můžeme začít!

V jiném historickém okamžiku by takový výrazný nárůst nezpůsobil stejný rozruch, jaký se mu v tomto období dostává. Ten, který je dnes zaznamenán, je největším ekonomickým oživením za posledních 10 let. Proč se ale Německo nezastavilo ani během pandemie, která srazila všechny mezinárodní ekonomiky na kolena?

Tento výsledek ospravedlňují různé důvody. Nejprve si pamatujeme, jak Německo, první evropské hospodářství, má velmi nízké úrokové sazby. Pamatujeme také na expanzivní měnovou politiku Evropské centrální banky a v neposlední řadě na vynikající ekonomickou situaci země. Pokud už to byla úrodná půda pro zajištění stálého růstu cen nemovitostí v zemi, je třeba vzít v úvahu další dodatečné podmínky. Během pandemické nouze utrpělo německé stavební odvětví prudkou reakci. Příčina ? Především nedostatek surovin, jako je ocel, dřevo a materiály pro tepelnou izolaci (zásadní pro toto odvětví).

Důvod, proč byl růst cen již existujících domů fyziologičtější. Ale to není vše. Rovněž je třeba vzít v úvahu, že vláda přijala různé manévry, aby zabránila hospodářské krizi. Například zákon o zmrazení nájemného v hlavním městě Berlíně, o kterém jsme hovořili v jednom z našich předchozích sloupců.

Poměrně kritická situace, která jako jediné řešení viděla další růst tržních cen. Mnichov a Frankfurt jsou v centru pozornosti průmyslových odborníků, protože jsou jedinými dvěma městy s nejvyšším rizikem bubliny na trhu s bydlením na světě. Podle německé veřejné rekonstrukční banky KFW však není důvod být znepokojen.

Nevíme, jak se tato situace bude vyvíjet. Proto nemůžeme poskytnout určité předpovědi. Pokud se však chcete dozvědět více o tomto a mnoha dalších tématech souvisejících s realitním trhem (a nejen), musíte zůstat v obraze zde! Vždy a pouze na Realigro!

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB