Chata na sopce: nový islandský trik

Víme, že v posledním roce bylo po nemovitostech hledáno více než kdy jindy. Do té míry, abychom vytvářeli inovace, které nás často nechaly bez slov. V roce 2020 se ve skutečnosti objevila potřeba vytvořit rozhodně ekologičtější, větší struktury, aniž by se zanedbával nejžádanější komfort. Touha být v kontaktu s přírodou se projevila především po dlouhých měsících uzavření, které charakterizovalo většinu států světa.

To je důvod, proč nebyl nedostatek výjimečných případů struktur vytvořených od nuly, aby byla uspokojena právě tato potřeba. Přímý kontakt s vnějším světem, který byl roky považován za druhořadý prvek, se dnes stává v procesu výběru nemovitosti převládajícím. Co kdybychom vám řekli, že na Islandu je možné mít dům obklopený lávovými útvary? Ano, v Realigro jsme pro vás našli tuto opravdu `` horkou`` novinku. Pokud byste chtěli vědět víc, přečtěte si další řádky!

Oznámení je jasné: pouze pro ty nejodvážnější. Není divu, že se jedná o základní požadavek, abychom mohli Asku využívat. První ze série zcela ekologických chat, které byly navrženy kolem jezera Mývatn poblíž sopky Hverfjall.

Rozhodně nehostinná oblast, kterou bychom pravděpodobně nikdy neidentifikovali jako ideální místo pro dovolenou. Tato panelová chata se nachází více než šest hodin od hlavního města Islandu, uvnitř města s pouhými 300 obyvateli. Dobrá sázka pro místní cestovní ruch, který se rozhodl investovat do nejextrémnějších nemovitostí. Přesně ten, který je v plném kontaktu s přírodou. Ale teď se podívejme, jak je tato konkrétní chata strukturována. Celkově měří 21 metrů čtverečních a jakmile je uvnitř, je možné vnímat, jak moc je světlý borový obklad nezbytný pro zprostředkování pocitu světla, tepla a pohostinnosti. Použitá volba, která má velmi starodávný japonský původ (mluvíme o technice zákazu shou sugi, která je založena na vytváření jemných kontrastů pomocí krytin z přírodních materiálů).

Celá stavba zahrnuje ložnici s manželskou postelí, koupelnu a otevřenou kuchyň, která je propojena přímo s nádhernou terasou. Přestože je velikost domu extrémně malá, nelze to říci o velmi vysokém stropu; což vytváří pocit pohodlí a prostornosti. Dokonce i nábytek navržený na míru, stejně jako doplnění prostoru, věrně připomíná přirozené prostředí, ve kterém je chata zasazena.

V neposlední řadě střecha, jejíž zvláštností je schopnost zcela splynout se zbytkem krajiny bohaté na vegetaci. Velká okna navíc umožňují vše, co v loňském roce potenciální investoři nejvíce požadovali: přímý a trvalý kontakt s vnějším prostředím. Skutečně skvělý projekt, který byl obzvláště úspěšný, vzhledem k četným rezervacím turistů, kteří chtějí navštívit tuto oblast a zároveň prožít úplně jiný zážitek než obvykle.

A vy, šli byste někdy na dovolenou do chatrče co by kamenem dohodil od kráteru?

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB