Švýcarsko: nová bublina?

Covid obrátil všechno naruby. Také nemovitosti. V některých zemích byla ekonomická rovnováha (a nejen) zcela změněna.
Je známo, že v různých oblastech se průměrné ceny nemovitostí zhroutily, což umožnilo recirkulaci ekonomiky. V jiných však raketově vyletěly. V dnešním sloupci budeme analyzovat velmi konkrétní trh s nemovitostmi.

Vyznačuje se přítomností mnoha luxusních nemovitostí a obecně solidní a silnou ekonomikou. Mluvíme o Švýcarsku. Proč se většina národních zpravodajských středisek bojí, že by mohla existovat skutečná bublina na bydlení? Pokud jste také zvědaví vědět více, stačí zůstat na této stránce a přečíst si další řádky. Nový sloupec od Realigra právě začíná!

Začněme analýzou dat, která máme k dispozici. Realitní index vypočítaný UBS se ve druhém čtvrtletí roku zvýšil. Dosáhl + 1,90 bodu. Ačkoli se může zdát, že jde o minimální nárůst, ve skutečnosti výsledek výrazně tíží národní nemovitosti. Nebezpečí ?

Mít na trhu k dispozici příliš mnoho nemovitostí, ale přijít o zajímavé potenciální kupce.
Ale jaké jsou hlavní oblasti rizika bublin? Následující klasifikaci lze provést na základě rizik souvisejících s touto krizí.
1. Hlavní rizika: definována jako ceny domů již nejsou v souladu s příjmy domácností a úrovní nájmů. Existuje obava, že by se mohly projevit v regionech Curych, Ženeva a Basilej;
2. Rizika z přehřátí: tak kategorizované, že by generovaly silný nárůst poptávky a také cen. Tento typ rizika by zahrnoval dříve zmíněné oblasti.
3. Rizika likvidity: projeví se, pokud bude vytvořena nadměrná nabídka s ohledem na poptávku. Což znamená jednu věc: neschopnost prodat. Tato kritičnost by zahrnovala devět švýcarských regionů, z toho čtyři v Ticinu. Jediná vyloučená oblast: Bellinzonese.

Ale je toho víc. Další nebezpečí představuje trh s pronájmy. Na trhu dostupné leasingové smlouvy ve skutečnosti zaznamenaly pokles cen o 3,2%. To by vedlo k eliminaci velké části potenciálních kupujících a jejich transformaci na upisovatele leasingů.

Jak se bude tato situace vyvíjet? Statistické údaje týkající se nadcházejících švýcarských realitních prognóz nejsou příliš uklidňující. Skutečně to vypadá, že pokud by Švýcarsko pokračovalo v této linii, opravdu by to riskovalo tolik obávanou bublinu na bydlení. Pokud se ale také chcete dozvědět více o tomto a mnoha dalších tématech souvisejících s nemovitostmi a především, pokud si ani nechcete nechat ujít nejnovější zprávy o tomto odvětví, zůstaňte naladěni na našem oficiálním portálu.

Ve skutečnosti vám každý den dáme všechny novinky, abychom se s vámi podělili o to, jak se mezinárodní realita den ode dne vyvíjí. A věděli jste o tomto velkém riziku, které charakterizuje jeden z nejstabilnějších a ekonomicky nejsilnějších národů v celé Evropě?

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB