Znehodnocený extra luxus: nejnovější zprávy

V předchozích sloupcích jsme zdůraznili, jak luxusní segment v oblasti nemovitostí také utrpěl nebývalé škody. Ačkoli naděje mezi investory vzrostla, v celosvětovém měřítku jsou díky aplikaci vakcín proti COVID-19 známky oživení stále pomalé. Zejména si bylo možné všimnout, jak ve většině velkých měst značně vzrostla cena za koupi nemovitosti. Ale nejen. Další změnou, která charakterizovala mezinárodní realitní sektor, byla změna týkající se potřeby kupujících identifikovat nemovitosti s velkými zelenými plochami, kde mohou relaxovat i v obdobích uzamčení. Náš dnešní sloupek se však nezaměří na výše zmíněná témata, ale na to, jak velká metropole, jako je New York, zaznamenává obrovské snížení nákladů na prodej jednoho z nejdůležitějších mrakodrapů ve městě.

Vážení čtenáři, pokud se chcete dozvědět více nebo se chcete připojit ke skupině potenciálních investorů Big Apple, doporučujeme vám přečíst si tento sloupec. Dotyčný mrakodrap, který je nespornou hvězdou hlavních stránek newyorských novin a One57. Před představením znaku pandemické krize ve světě cihel dosáhl tento mrakodrap v roce 2014 tržeb přes miliardu dolarů za pouhých šest měsíců. Kromě toho si uvědomujeme další rekord nejdražšího přechodu v historii New Yorku: penthouse o rozloze více než 1000 metrů čtverečních, prodaný za více než 100 milionů dolarů (protiplnění 80 milionů eur). Pojďme si tedy promluvit o přemrštěných postavách, které by nikdy neznamenaly osud podobný osudu, který tento mrakodrap zažívá v jednom z nejtemnějších období v dějinách lidstva. Jak jsme uvedli v předchozích průvodcích, trh nemovitostí se stejně jako ostatní hospodářská odvětví snaží přizpůsobit aktuálním potřebám.

Ale pokud ve většině případů, jak jsme uvedli v různých článcích, ceny vztahující se k nemovitostem na trhu zůstanou standardní nebo se zvýší (zejména pokud jde o trh s luxusem), nelze to samé říci pro One 57. myslíte si, že nedávno byla dokončena akvizice bytu v 58. patře se slevou 51% ve srovnání s tržní cenou v roce 2014.

Je zřejmé, že nejde jen o jakýkoli byt, ale o budovu o rozloze 416 metrů čtverečních. A pokud tyto zprávy nevypovídají o skutečné závažnosti situace, rádi bychom poukázali na to, že odborníci v tomto odvětví, analyzující tato data, říkají, že jsou znepokojeni osudem realitního sektoru. Jaké budou důsledky této záležitosti po skončení pandemické mimořádné situace? Bohužel nemáme potřebné nástroje, abychom na tuto otázku mohli odpovědět. Ujišťujeme vás však, že v dalších průvodcích budeme pokračovat, abychom vás informovali o tomto tématu a o všech sektorech, které gravitují kolem nemovitostí!

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB