Vřava v Singapuru: kolísavé nemovitosti

Mezinárodní trh nemovitostí je neustále vystavován podnětům, mutacím všeho druhu, šokům. Nikdy, stejně jako v posledních letech, zejména od začátku pandemické mimořádné události, neutrpěl masivní kolaps. Ať už se jedná o kolaps cen, nebo kolaps zájmu na samotném trhu potenciálními investory, na tom nezáleží. Slovo „kolaps“ charakterizovalo mezinárodní cihlu a pokračuje v ní ve všech jejích podobách.

Kancelářský, rezidenční a komerční trh, aniž bychom zapomněli na luxusní sektor, obvykle cizí jakémukoli dramatickému dopadu nebo módě. Následující novinky by neměly být překvapením. Až na nezanedbatelný detail. Což se brzy dozvíme. Z názvu pochopíte, že protagonistou naší rubriky je singapurský realitní trh. Ale podrobně to souvisí se segmentem veřejného bydlení. Takže pokud jste zvědaví vědět více a pochopit, proč je takový rozruch ... můžeme začít!

Začněme s faktem. Singapurské sociální bydlení hraje klíčovou roli. Ve skutečnosti v tomto asijském státě žije více než 80 procent obyvatel v obecním bydlení. A přestože se jedná o sociální bydlení, zdá se, že tento sektor je vlajkovou lodí národního hospodářství. Růst sociálního bydlení byl v posledních letech skutečně překvapivý. Díky rostoucím životním nákladům v Singapuru a neustálým místním inovacím. Což samozřejmě vedlo ke zvýšení hodnoty (a tedy i ceny) nemovitostí, které jsou již na trhu.

Připomínáme také další velmi důležitý prvek. Přítomnost mnoha otevřených pracovních pozic pokrývajících všechny typy odvětví a úrovní. Od hi-tech po zdravotnictví. Jednoduše řečeno, Singapur explodoval! Ale potom, v tak příznivém kontextu, v tak dramatickém období, které zažívá celá zeměkoule, proč odborníci říkají, že se obávají?

Od začátku roku dramaticky vzrostla poptávka po sociálním bydlení, což vedlo ke kolapsu prodeje nemovitostí na „volném“ trhu. Stále více lidí v Singapuru se považuje za „chudých“ vzhledem k velmi vysokým standardům, pro které je tato realita známá.
Obávaným rizikem je, že koncept nepopulárního „domova“ může postupně mizet. Důvod, proč i ceny domů patřících do sociálního bydlení začínají růst. Nějaký dominový efekt, který hodně znepokojuje. Důvod, proč se vláda rozhodla provést plán legalizovaný zavedením fondu na podporu nákupu veřejného bydlení. Dotyčným fondem je centrální poskytovatel fondů.

Prostřednictvím tohoto ekonomického nástroje je možné stát se vlastníkem veřejného majetku na 90%. Dotyční vlastníci budou moci dále prodávat své domovy již po 5 letech a s úplným nákupem nemovitosti. Tímto způsobem se míra zisku plynoucího ze sociálního bydlení přenese na veřejné, což způsobí indukovanou a ekonomickou recirkulaci, kterou nelze podceňovat.
Zajímavé opatření, které, jak doufáme, povede k požadovaným výsledkům. Během čekání na obdržení nových informací vás zveme, abyste vždy zůstali naladěni na náš portál!

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB