Riziko bubliny? Čínský případ

V posledním roce byla Čína nepochybně nepopiratelným protagonistou na mezinárodní scéně. Kvůli havárii Covid, která měla své epicentrum ve městě Wuhan, druhé největší ekonomice na světě, byla a nadále je v hledáčku vědců. Ale nejen ve zdravotnických a vědeckých oborech. Ale také na ekonomické úrovni. Moc jako v Číně riskuje bublinu na trhu s nemovitostmi. Ve skutečnosti se tohoto strachu roky obával. Pandemická pohotovost však neudělala nic jiného, než zrychlila tempo. Jak moc se však toto riziko může uskutečnit? Abychom odpověděli na tyto otázky, rozhodli jsme se vytvořit mini sloupek věnovaný danému tématu. Takže pokud jste zvědaví vědět víc, pojďme začít!

Pro ty, kteří nejsou odborníky v tomto odvětví, realitní bublina znamená „neudržitelné“ zvýšení cen nemovitostí. Toto zvýšení by ve většině případů způsobilo skutečný kolaps celého referenčního ekonomického sektoru. V tomto případě samozřejmě nemovitosti. Viděli jsme, jak se zpočátku zdálo, že realitní bublinové riziko téměř uniklo, když v oblastech nejvíce zasažených mimořádnou situací byly domy na trhu doslova vyprodány za výhodné ceny. Trochu, abychom umožnili rychlý ekonomický restart. Trochu kvůli obavám z nutnosti platit pevné měsíční daně v tak kritickém a nejistém období. Odtud však exponenciálně vzrostl zájem o čínské nemovitosti podle mezinárodních portfolií. Povzbuzen také otevřením nových stavenišť. Svědectví četné a obrovské pomoci přidělené čínskou vládou na oživení její ekonomiky. Tento meltin'pot vygeneroval klasický '' domino '' efekt.

Do té míry, že vznikne zcela opačná situace. Jakmile se původní trh znovu vyvážil, během několika měsíců ceny domů a budov explodovaly. Přes všechno však proběhly nové omezující reformy, které této situaci pomohly. Již existuje v Číně na úrovni nemovitostí. Čínský trh s nemovitostmi je skutečně prostoupen mnoha byrokratickými nepružnostmi, které ztěžují kontinuum s tímto nekontrolovaným trendem.

Někteří vědci se ale místo toho obávají, že navzdory existenci legislativních omezení je prasknutí bubliny jisté. Kromě rostoucích cen to také způsobí velmi vysokou míru zadlužení a také jevy nelegálních spekulací. Ve skutečnosti si připomínáme, že v těchto případech bohužel vždy existuje malé procento, které se kvůli riziku neplnění změní na nezákonné důsledky.

Závěrem lze říci, že i když existují dvě odlišné a přesně definované hypotézy praktických důsledků situace v Číně, je třeba počkat, než odpovíme na počáteční otázku. Jisté je, že druhá světová ekonomika nebude dlouho odpovídat, vzhledem k rychlosti akce, která tuto zemi vždy charakterizovala. Během čekání na objevení výsledků tohoto průzkumu doporučujeme, abyste na našem portálu vždy měli aktuální informace. Každý den najdete spoustu novinek o mezinárodních nemovitostech a o tom, jak se vyvíjí celá zeměkoule! Vždy tady, vždy s Realigro!

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB