První dům v konopí

Již jsme hovořili o tom, jak se montované domy staly novým trendem na trhu nemovitostí. Je to z různých důvodů. Nejprve praktičnost. Zadruhé možnost přizpůsobení a modulace prostor podle vlastních potřeb. V období, jako je to, které zažíváme, proto nechyběly žádné nové potřeby vyjádřené, a to ani potenciálními kupci. Na mezinárodní scéně se ale objevily inovace zavedené v našem sektoru a ve stavebnictví. Dnes vám vlastně chceme odhalit jednu z těchto velmi zvláštních novinek, které se na webu šílí. Nejedná se o podvody, ale o nové konstrukční metody zaměřené na udržitelnost. Ale nejen ... pokud jste zvědaví a název již předjímal, jak inovativní bude tento článek, můžeme začít!

Jak je patrné z názvu našeho článku, novinkou je vše v materiálu použitém pro konstrukci nových prefabrikovaných konstrukcí: konopí! Ne každý ví, že ve starověku se konopí často používalo k stavbě budov. Ale nejen. Ještě nedávno byl tento materiál využíván k výrobě částí panelů nebo cihel. Ale z Holandska přichází nové využití. Společnost Dun Agro vytvořila vůbec poprvé montovaný dům zcela konopný. Pozoruhodný zlom, který se zdá být začátkem nové éry ve stavebnictví. A nemovitosti.

Pojďme však do pořádku a pokusme se pochopit, jak můžete postavit dům z konopí. Nejprve začneme samotným materiálem. Konopí je odrůda konopí, která se již používá k výrobě dalších produktů, jako jsou textil, potraviny a biopaliva. Neobsahuje THC, proto nemá žádné psychoaktivní účinky. V kombinaci s cementem zůstává po třech měsících sušení pevná. Ve skutečnosti to byla doba nezbytná k tomu, aby se stavba postavená v Holandsku mohla ve všech ohledech ztuhnout. Ale to není vše. Dotyčný dům byl poté převezen a zasazen na úplně jiné místo, než bylo stavební místo. Velmi důležitý faktor, který může představovat radikální změnu v našem sektoru. Tento postup lze ve skutečnosti opakovat a ve srovnání s tradičními řešeními bydlení umožňuje snížení výrobních nákladů. Potenciál tohoto nového typu výstavby tím zjevně nekončí.

S přihlédnutím k ekologickému aspektu jsou konopné struktury odvozeny od spotřeby minimální části materiálů ve srovnání s těmi, které se obecně používají. Kromě toho je konopí samo schopné absorbovat CO2 během procesu sušení. Tím je zajištěn příznivý účinek na okolní prostředí. Pamatujeme také na velkou kapacitu tepelné a akustické izolace.
Skutečná revoluce, která jistě pozitivně ovlivní celou globální nemovitost. Ale my v Realigro se zde určitě nezastavíme. Budeme vám i nadále poskytovat novinky o našem sektoru, jak probíhá, ale vždy připraveni uvítat novinky, i v tak obtížných dobách, jako je ten, který zažíváme!

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB