Umění recyklace: když je dřevo zpět v módě

Věděli jste, že v posledním roce se dřevo vrátilo ke skutečně vyhledávanému materiálu v designu? Ve skutečnosti, od začátku pandemické nouze, rostla potřeba neustálého kontaktu s přírodou doma. Dokonce i na geograficky nejvzdálenějších místech od zeleně. Můžeme tedy říci, že rok 2020 přivedl zpět do módy materiál, který byl odložen a nahrazen tolika jednoduššími, které lze najít. Ale také levnější a univerzálnější.

Mluvíme o dřevě. Dnes vás chceme informovat ani ne tak o užitečnosti tohoto fantastického materiálu, ale o tom, co teď lidé vlastně hledají, a jak ho co nejlépe využít, i když ... recyklovaného!
Zde je tedy článek, který může být pro vás kromě toho, že je poučný, také užitečný! Začněme!
Předpokládáme, že móda přichází a odchází. Ale podle statistik se zdá, že dřevo nebude pomíjivým trendem. Spíše. Počínaje neočekávanou potřebou, jako je ztráta kontaktu s přírodou, se nyní ukázalo jako zásadní pro možnost modernizace domu s inovativním designem.

Ale je toho víc. Není to jen teoretický návrat k přírodě. Ale praktické. Člověk znovu objevil krásu zeleně i ve svém domě a jak důležité je chránit okolní prostředí, aby ji znovu ocenil, jakmile budou odstraněna všechna omezení, která mu brání vést normální život. Láska k přírodě proto vyústila jak v nákup dřevěného nábytku, tak v pohledu na životní prostředí. Jednoduše řečeno: recyklované dřevo. Zde tedy jde o to, jak se spojila ekonomika a touha po zelené. Pokud však chcete v procesu výběru sledovat také tento trend, na co byste se měli dívat, abyste se vyhnuli problémům nebo horším neekologickým rozhodnutím?
Ekologické certifikace! Toto jsou první příznaky, které je třeba vzít v úvahu, když se chcete rozhodnout pro tento materiál, aniž byste jej ovlivnili. Mezi nejdůležitější organizace patří:

- PEFC: jedná se o neziskovou organizaci, která podporuje udržitelné obhospodařování lesů. Skutečná mezinárodní organizace založená na vzájemném uznávání standardů udržitelného lesního hospodářství

- Značka FSC, která doslovně cituje „identifikuje produkty obsahující dřevo z lesů obhospodařovaných správným a odpovědným způsobem podle přísných environmentálních, sociálních a ekonomických standardů“.

Pokud jsou tedy tyto značky uvedeny na dřevěném výrobku, znamená to, že dochází k vědomé volbě a má také malý dopad na životní prostředí. Je však také nutné pamatovat na další užitečný prvek pro používání recyklovaného dřeva ve vašem domě. Jeho všestrannost.

Jak již bylo řečeno, tento materiál si zachovává základní vlastnosti samotného dřeva, ale má přidanou hodnotu pro ty, kteří si jej vyberou. Jednou z nich je schopnost odolat času a opotřebení bez zvláštní péče a údržby. Kromě toho jsou náklady na nákup jakéhokoli kusu nábytku z recyklovaného dřeva mnohem nižší než u nového.
Bude to tedy jen móda nebo začátek ekologicky udržitelného trendu?

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB