Realitní boom roku 2018: Kuba!

Bezprecedentní situace je situace, kterou Kuba svědčí, a zejména její kapitál. Každý chce koupit dům na Kubě.
Ale proč?
Stát, který je díky americkému embargu dlouho zablokován na komerční úrovni a na mezinárodní politické scéně, se zrodí jako nikdy předtím.

Jaký byl výsledek tohoto zvratu cesty?


Musíme udělat krok zpět a analyzovat politickou scénu ostrova.
Prodej domů byl povolen pouze na Kubě v roce 2011 a od tohoto okamžiku byl uveden do provozu nový trend, který dovolil, aby kubánský HDP dosáhl pouze 37 miliard v oblasti nemovitostí.
Ačkoli cizinci mají zakázáno kupovat domy přímo, je známo, že mnoho investorů používá mendos, které sídlí v hlavním městě, dokončit nákup.
Podle statistických údajů bylo v roce 2012 prodáno zhruba 45 000 domů.
Většina domů patří těm, kteří na ostrově nežijí, ale stále mají trvalý pobyt v zemi.
Omezený peněžní objem v sektoru nemovitostí posunuje celou kubánskou ekonomiku a předpovídá široké možnosti pro změnu a obnovu.
Chcete-li získat možnost koupit dům na Kubě, musíte tedy získat bydliště nebo spoléhat na kandidáta.
Ale teď je čas to udělat, protože trh vzkvétá a časem bude nemovitost získávat větší hodnotu jak pro svou geografickou polohu, tak pro místní krásu.
Náklady na většinu domů představují méně než 30 000 kubánských pesosů, ale ceny se zřejmě zvětšují vzhledem k velkému mezinárodnímu zájmu, který tento národ zažívá. Trochu nejednoznačná zvědavost stojí za zmínku.
Podle ekonomického výzkumu po smrti Fidela Castra se domy na prodej dále zvýšily o 61%.
Většina investovaného kapitálu patří bývalým kubáncům, kteří udělali jmění v zahraničí nebo Američanům, kteří chtějí koupit kus ráje.
Nejvíce žádané jsou barevné a jedinečné vily patřící do 40-50 let a zůstaly tak kvůli embargu, které neumožnilo modernizaci ostrova.

A právě tyto zázraky přitahují investory k šílenství a hledají nejrůznější (někdy i nelegální) triky, aby získali domov v Havaně.
Kultura, tradice a barvy dávají prostor modernosti, která se, snad, nemusí měnit zvláštnosti, které ještě dnes dělají předmět touhy mnoha lidí.

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB