Změny v Dubaji: vývoj nemovitostí

Dubaj je jednou z hlavních destinací, kde je soustředěn luxusní segment, a to is ohledem na nemovitosti. Odvětví dlouhodobě prošlo výraznými změnami, ale s jediným společným jmenovatelem: transparentnost, klíčový prvek pro investory.
Ale dnes jsme se rozhodli podrobně analyzovat, jak se dubajské nemovitosti vyvíjely od roku 2009 do roku 2019.

Pokud jde o reálná data, jedním z nejdůležitějších rozdílů, které charakterizovaly dubajské nemovitosti, byla nemožnost (nyní udělená) přístupu k vládním údajům na realitním trhu. Bylo nemyslitelné, že člověk pochopil, kolik jednotek bylo prodáno, probíhající projekty a stav výstavby. V současné době však bylo podáno mnoho žádostí, například Dubajský projekt, který nám umožňuje mít poměrně široké pozadí. A nejen to. Tyto aplikace byly také naprogramovány tak, aby získaly informace o realitním trhu také na základě dané oblasti. Základem této změny je „jediná potřeba: zajistit transparentnost.

V průběhu let se zdálo zřejmé, že je třeba vybírat a rozlišovat staré nemovitosti od nových. V současné době se cenové rozlišení jeví jako podstatné. Můžete dokonce dosáhnout 50% zvýšení za metr čtvereční.

I na regulační úrovni byly zavedeny nové zákony na ochranu kupujícího i vlastníka nemovitosti. Jinými slovy, větší kontrola, aby se zabránilo jakémukoli druhotnému problému.

Pokud jde o platební plány, ani v kritickém období nedošlo k žádným konkrétním kolapsům, a to díky výše uvedené kontrole, která je rozhodně ostřejší, se platební plány rozšířily také pro post-handhovery.

Ale jakou hodnotu má role DPH v dubajských nemovitostech?
Dostatek, vzhledem k tomu, že to umožňuje ‘další transparentnost celého realitního systému nebo ne. Mnoho z nich kritizovalo zavedení DPH, ale je třeba uznat, že přinesla řadu výhod, a to i na institucionální úrovni.

Manforte však byla zaručena zahraničními investory do nemovitostí, zejména komerčních. Ve skutečnosti se mnoho významných mezinárodních skupin rozhodlo zřídit v Dubaji své vlastní satelitní kanceláře, což kromě husté sítě kontaktů také vytvořilo uspokojivou ekonomickou návratnost pro toto město.

Větší kontrola, vytvoření „úspěchu“ pro investory, ale také pro občany, zavedení DPH a překonání staré a zastaralé logiky umožnily znovu objevit dubajskou nemovitost. Přes kritická období, která se časem překrývají.

To vše přispělo k většímu uspokojení poptávky, mnohem více chráněné vyšší průhledností.
Co se dá říci, doufáme, že tyto podstatné rozdíly ve srovnání s deseti lety se mohou zvýšit (pozitivně), což Dubaji umožní snížit nové cíle.

Související příspěvky

Vyhledávání v programu Realigro

 

    účet Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preference

      Pro lepší využití stránek Realigro si nastavte své preference ohledně jazyka, měny, čtverečních metrů nebo čtverečních stop.

      Set se Nezobrazovat znovu
    BB